2 - 2 spillere
90+ min
14+ år
 • krigsspil
 • strategispil
 • Terningspil
 • Fantasy
 • Battlelore 2nd edition: Hernfar Guardians

  Rasmus Skat Andersen af Rasmus Skat Andersen d. 12. October 2017

  Krigsherrerne – the Daqan Lords – får forstærkninger med udvidelsen Hernfar Guardians. Der er nye tropper, nye lore-kort og nye scenario-kort, som altsammen er med til at give Daqan-spilleren langt flere valgmuligheder, når strategien skal lægges.

  Hernfar Guardians kræver, at du har adgang til Battlelore.

  Hvad indeholder Hernfar Guardians

  Hernfar Guardians-udvidelsen giver dig 34 ekstra figurer til the Daqan Lords.

  Nye tropper

  Der følger fire nye slags tropper med udvidelsen, samt en trop, der allerede optrådte i grundspillet.

  • Citadel Guard er simpelt infanteri, man også fik i grundspillet.
  • Greyhaven Battlemages er magikere, der kan give tropper i nærheden ekstra beskyttelse. Desuden giver de dig mulighed for at trække ekstra lore-kort.
  • Citadel Lancers er kavaleri. De giver en skade til fjenden, hvis de har bevæget sig for at nå frem i kamprunden. Desuden giver de ekstra skade, for hver retreat modstanderen ignorerer på grund af support.
  • Ironbound er elitetropper, De er ekstra pansret og må derfor ignorere et sværd-symbol mod dem hver kamprunde. Desuden må man, hvis man bruge et lore i Order-fasen, give dem en ordre, uanset i hvilken section enheden befinder sig. De må da bevæge sig et felt ekstra.
  • Siege Golem er en legend, der både er farlig tæt på og på lang – faktisk meget lang – afstand. Enheden må ignorere en retreat hver kamprunde. Den giver automatisk en skade til fjendtlige enheder, der står ved siden af den. Hvis siege golemmen bevæger sig, må den ikke også udføre et angreb.

  Nyt loredeck

  Der følger et helt nyt Daqan-loredeck med udvidelsen. Under opsætningen må Daqan-spilleren vælge, om hun vil bruge grundspillets eller udvidelsens loredeck. Dernæst kan hun vælge at udskifte op til fem kort i det valgte loredeck. Følgende to regler skal være opfyldt:
  • De nye kort skal være fra et Daqan-loredeck.
  • Der må ikke være mere end to kopier af hvert lore-kort i loredecket.

  Nyt terræn

  Udvidelsen indeholder to nye typer terræn: Barricade hexes og Crystal Spire hexes.
  • Barricade hexes er – som navnet antyder – barrikader på kamppladsen. En enhed, der rykker ind på et Barricade hexes, skal slutte sit movement eller modtage et sår, hvis vedkommende flytter videre til et nyt felt. En enhed, der via retreat flytter ind på en Barricade hex, må ikke flytte længere. Hvis vedkommende skulle være flyttet længere, modtages et sår for hvert ignoreret retreat.
   Barricade Hexes sættes op ved spilles start, men først efter at modstanderens tropper er afsløret. Det koster et mustering point.
   Hver spiller må højst muster tre Barricade hexes. Der følger dog kun to med udvidelsen, og yderligere to med Warband of Scorn-udvidelsen.
  • Crystal Spire hjælper de tropper, der står på feltet ved begyndelsen af move-fasen. I så fald må enheden rulle en ekstra terning for hvert kampslag for enheden i denne runde. Feltet koster to mustering point.

  Andet nyt

  Udvidelsen rummer desuden fem nye scenario-kort, som bruges sammen med grundspillet. Desuden rummer udvidelsen en faction banner-markør tilhørende Daqan-fraktionen. Den fungerer på samme vis som banner-markører i grundspillet, men giver kun Victory Points til Daqan-spilleren.

  Vurdering af Battlelore 2nd edition: Hernfar Guardians

  Rasmus Skat Andersen
  Rasmus Skat Andersen mener ...

  Hernfal Guardians indeholder masser af spændende nye muligheder for Daqan-spilleren. Den gør et i forvejen fremragende spil endnu bedre.
  Hvis man investerer i Hernfar Guardians, bør man også investere i Warband of Scorn, der er The Uthuk Y’llan spillerens pendant til Hernfar Guardians.


  Kommentarer til Battlelore 2nd edition: Hernfar Guardians