Asmodee Retail day - Monkey Palace

af Mike Ditlevsen d. 6. June 2024

Papskubber og Papstinenser var på Asmodee Retail day 2024 i tirsdags, som man kunne se opslag fra på Facebook.

En af de kommentarer vi fik på vores opslag var omkring Monkey Palace, som er det nye Lego-brandede brætspil, som er på vej. Så derfor får I lige en update på den del som det første.

Lego har tidligere kastet med klodser efter brætspilsmarkedet med varierende succes, men forsvandt så lidt fra gamet. Nu har de sammen med folkene fra Bezzerwizzer fundet et nyt take på et Lego-brætspil, der kan noget.

Det er et simpelt spil, hvor Lego-klodserne er i centrum af spillet og ikke blot en spilleplade man bevæger sig på.
Det store palads er faldet sammen, og nu prøver vi at bygge det op. Det er et spil for 2-4 personer, hvor det går ud på at få bananpoint, som gives af de kække aber, der er med til at bygge paladset op.

Opbygningen sker ved, at man bruger 1×1 klodser og 1×4 bue-klodser til at bygge op med, og gør det i en form for trip-trap-opbygning, så man hele tiden fortsætter sin trappe videre fra sidste klods’ bagerste placering. Startklodsen skal altid være fra bunden af spillepladen, men man kan slutte lige så højt som man kan nå det. Antallet af buer man bruger, får man point at købe for i et større kortmarked, som er opdelt efter de tre biomer der findes: græs, jungle, ørken.

De kort man så køber, giver en klodser igen, når kortet placeres ned i ens tableau. Nogle giver kun klodser når de placeres, andre giver klodser løbende efter hver tur. Og lige pludselig sidder man med et engine-building Lego-spil, der virkelig gerne bare vil spilles igen og igen.

Ud over at alle omkring bordet bygger dette palads op på et fælles bræt, så prøver alle at bygge højere og højere, da det giver bonuspoint at købe for, så man kan få flere bananpoint og klodser og mulighed for at placere en drilleabe, som optager en placering, hvor man så ikke kan bygge. Lige pludselig bliver det et strategisk spil, der virkelig bare gerne vil være med i kampen om hyldepladsen i hjemmet.

Der var mange gode spil på Asmodee Retail Day, og selvom Star Wars måske var i fokus hos mange, så var Monkey Palace virkelig et af de spil, der bare sidder lige i skabet.

Med 4 forskellige startplader hvor biomerne er forskelligt placeret, kortene på markedspladsen er blandet og forskellige i hver deres bunke og med to små ekstra spiludvidelser, en frø og en sommerfugl som ændrer lidt på spillets gang, så har Monkey Palace rigtig meget replayability, og er både for unge og gamle, nye og erfarne brætspillere.

Det får helt klart min anbefaling herfra.


Papskubber.dk er et dansk website tilegnet brætspil i alle størrelser og sværhedsgrader. Vores nyheder plukkes fra nyhedsfeeds fra hele kloden, og vi stræber efter at have en klar kildeangivelse hvis vi vidergiver nyheder der er udsendt af andre.

Papskubber.dk kan kontaktes på skubpap@papskubber.dk