1 - 100 spillere
30-45+ min
10++ år

Cartographers Heroes

af Rasmus Ragnvald d. 30. November 2022

Udforsk nye lande og kortlæg de modige heltes sejrer over væmmelige monstre!

I Cartographers Heroes skal hver spiller tegne den bedste verden ud fra de landskabskort, der vendes. Det er et lille let spil, som kan spilles af få eller mange på samme tid.

Overblik

Spillet spilles over 4 sæsoner: forår, sommer, efterår og vinter. Efter hver sæson vil der være en scoringsfase, hvor 2 ud af 4 sæsonmål giver point, alt efter hvilken sæson der afsluttes. De 4 mål vil være A, B C og D, og efter forår er det A og B som giver point, efter sommer er det B og C, efter efterår C og D og efter vinter D og A. Alle sæsonmål giver altså point to gange i spillet, men på forskellige tidspunkter, så man skal hele tiden overveje om man skal arbejde på et af de sæsonmål som er i spil nu eller lave mere på et sæsonmål som kommer senere i spillet.

Opsætning

Hver spiller får noget at skrive med og et landkort. De 4 sæsoner lægges i en bunke for sig og bunken med landskabskort plus en helt og et monster blandes.

4 sæsonmål trækkes, et fra hver sæt, og disse lægges tilfældigt som sæsonmål A, B, C og D.

Forløb

En runde starter med at et landskabskort vendes. Her vil altid være 2 mulige valg for at tegne, enten en fast figur, hvor man skal vælge terræntype, eller fast terræntype, men 2 forskellige figurer, der skal vælges mellem. Det er nu op til den enkelte spiller, hvad og hvor på landkortet det skal tegnes. Man tegner altid på sit eget landkort og har derfor mulighed for at planlægge, hvordan man bedst får udnyttet pladsen. Der er dog en lille detalje, nemlig at hvis der trækkes et monster, sender man sit landkort til spilleren ved siden af, og denne tegner nu monsteret på dit kort.

Når alle har tegnet, vendes næste kort, og alle tegner igen.

Hver sæson har en tid, som bestemmer hvornår sæsonen slutter, og der scores point. Hvert landskabskort har en tid på 0-2, og når man i f.eks. sommer vender, så der er gået 7 eller mere tid, er der scoring.

Så scores de pågældende sæsonmål, der passer til den sæson, man var i. Derefter blandes landskabskortbunken igen, og et nyt monster og en ny helt bliver blandet ind i bunken.

Afslutning

Efter vinter vinder den med flest point.

Vurdering af Cartographers Heroes

Rasmus Ragnvald mener ...

Cartographers Heroes er et godt træk-et-kort-og-tegn-spil. Det virker fint som et lille hurtigt spil eller til de aftener, hvor det ikke skal være for alvorligt. Da der er 16 forskellige mål i spillet, der kun bruges 4 i hvert spil, og disse kommer i forskellig rækkefølge, vil der ikke være to ens spil.


Kommentarer til Cartographers Heroes