2 - 2 spillere
90+ min
14+ år
 • krigsspil
 • strategispil
 • Terningspil
 • Fantasy
 • Battlelore 2nd edition: Warband of Scorn

  Rasmus Skat Andersen af Rasmus Skat Andersen d. 5. October 2017

  Warband of Scorn er den første udvidelse til kaossiden i Battlelore-universet. The Uthuk Y’llan får nye tropper, nye lore-kort og nye scenario-kort, så kaosstrategien kan varieres yderligere.

  Warband of Scorn kræver, at du har grundudgaven af Battlelore .

  Hvad indeholder Warband of Scorn?

  Nye tropper

  Udvidelsen rummer fire nye slags tropper og en gammel kending.

  • Bloodharvesters var kanonføde, der allerede optrådte i grundspillet.
  • Berserkers er billigt infanteri, der har to specielle evner. Dels må du vælge at rulle en terning om, når du angriber med enheden, dels har de evnen til at skade modstandere, som de står op af, selv om deres angreb var rettet mod en anden trop.
  • Blood Sisters er magikere, der kan heale egne sår, hvis modstanderen er såret. Desuden kan de svække deres egne tropper for at skade modstanderens tropper. De kan også foretage et afstandsangreb.
  • Grotesque er elitetropper, der kan tilføje modstanderen særlige sår, der gør, at de angriber med færre terninger. De kan også foretage et afstandsangreb.
  • Doombringer er en særdeles farlig legend, der ignorer terrænrestriktioner på de felter, den flytter ind på. Fjendens tropper – legends undtaget – der står ved siden af the doombringer, kan ikke flytte. Endelig har den et specielt angreb mod infanteri og kavaleri.
   Du får 37 nye figurer til Uthuk Y'llan-fraktionen i denne udvidelse.

  Nyt loredeck

  Udvidelsen rummer et helt nyt Uthuk Y’llan-loredeck. Under opsætningen må Uthuk-spilleren vælge, om han vil bruge grundspillets eller udvidelsens loredeck. Dernæst må han vælge at udskifte op til fem kort i det valgte loredeck. Følgende to regler skal være opfyldt:

  • De nye kort skal være fra et Uthuk Y’llan loredeck.
  • Der må ikke være mere end to kopier af hvert lore-kort i loredecket.

  Nyt terræn

  To nye typer terræn følger med Warband af Scorn Army Pack: Barricade hexes og Blood field hexes.

  • Barricade hexes er – som navnet antyder – barrikader på kamppladsen. En enhed, der rykker ind på et Barricade hex skal slutte sit movement, eller modtage et sår, hvis vedkommende flytter videre til et nyt felt. En enhed, der via retreat flytter ind på en Barricade hex må ikke flytte længere. Hvis vedkommende skulle være flyttet længere, modtages et sår for hvert ignoreret retreat.
   Barricade Hexes sættes op ved spilles start, men først efter at modstanderens tropper er afsløret.
   Hver spiller må højst muster tre Barricade hexes. Der følger dog kun to med udvidelsen, og yderligere to med Hernfar Guardians-udvidelsen. Feltet koster et mustering point.
  • Blood Field healer dine tropper. I starten af en spillers tur, hvis vedkommende har en enhed stående på et Blood Field-felt, kan spillere heale en skade på den enhed. Feltet koster to mustering point.

  Andet nyt

  Udvidelsen rummer desuden fem nye scenario-kort, som bruges sammen med grundspillet. Desuden rummer udvidelsen en faction banner-markør tilhørende Uthuk Y’llan-fraktionen. Den fungerer på samme vis som banner-markører i grundspillet, men giver kun Victory Points til Uthuk Y’llan-spilleren.

  Vurdering af Battlelore 2nd edition: Warband of Scorn

  Rasmus Skat Andersen
  Rasmus Skat Andersen mener ...

  Warband of Scorn er en fremragende udvidelse til et forvejen supergodt spil. Kaoskræfterne får masser af nye tropper, der giver nye muligheder og strategier. For eksempel med hele to enheder, der behersker afstandskamp.
  Retfærdigvis bør man nok overveje at investere i Hernfal Guardians-udvidelsen, der bringer nye Daqan-tropper til valpladsen – så begge sider får ekstra variation.


  Kommentarer til Battlelore 2nd edition: Warband of Scorn