3 - 16 spillere
25+ min
12+ år
 • familiespil
 • Samarbejde
 • Efterforskning
 • Unusual Suspects

  Peter Brichs af Peter Brichs d. 26. November 2015

  Det var en grum forbrydelse. Offerets familie var i chok, men heldigvis fik politiet hurtigt fat på en håndfuld mistænkte. Der var nemlig éen ting, som ingen vidste…politiet have et vidne i baghånde. Et vidne, som så forbryderen flygte derfra.

  Nu skal de bare regne ud, hvem af de mistænkte, vidnet så …

  Unusual Suspects er et hurtigt kortspil, hvor du som politi er i gang med at efterforske en grum forbrydelse. En af spillerne indtager rollen som vidnet, der ved hvem forbryderen er – og de andre spillere skal så regne ud, hvem vidnet har set lave forbrydelsen.

  Forbrydelse og Fordom

  De eneste spørgsmål, politiet har til sin rådighed, når de skal udspørge vidnet, er dog meget holdnings-fyldte spørgsmål. I modsætning til klassiske spil, hvor man spørger ind til om forbryderen har rødt hår, grøn trøje eller briller, er vi i Unusual Suspects ude i spørgsmål som:

  • Har forbryderen nogensinde stået på ski?
  • Har forbryderen færdiggjort en universetsuddannelse?
  • Læser forbryderen avisen hver dag?

  Hvert spørgsmål står på et kort, og det eneste som vidnet må svare, er “ja” eller “nej” – begge dele markeret ved hjælp af kort, således at vidnet ikke afslører noget med sin stemmeføring. Det er så de resterende spilleres opgave at forsøge at regne ud, hvilke(n) mistænkt de kan eliminere, ud fra de nye oplysninger, de har fået.

  Her er tre af de mistænkte, der er i spillet. Som det ses er der ikke noget, der indikerer at nogle af dem reelt er forbrydere, og derfor er det kun dine egne fordomme, du bedømmer dem ud fra.

  Vurdering af Unusual Suspects

  Peter Brichs
  Peter Brichs mener ...

  Unusual Suspects er et skønt lille spil, der både formår at være et solidt og hurtigt deduktionsspil, og samtidig være et spil hvor du bliver konfronteret med dine egne fordomme – og de fordomme, dine venner har om dine fordomme.

  Det er samtidig et ganske fornøjeligt spil, der med sit fantastiske grafiske udtryk og super simple gameplay virkeligt formår at skabe en meget let atmosfære, om et relativt tungt emne – nemlig de mange tanker, vi går og har om hinanden.


  Kommentarer til Unusual Suspects