2 - 7 spillere
45+ min
10+ år
 • abstrakte spil
 • familiespil
 • Samarbejde
 • Efterforskning
 • Regler på dansk

  Mysterium

  af Rasmus Ragnvald d. 29. September 2016

  I Mysterium gælder det for spillerne om at opklare lige så mange mulige mord som man er detektiver, for til sidst at finde det rigtige ud af de mulige mord.

  En spiller spiller genfærdet og de andre spiller detektiverne, som vedhjælp af de ledetråde (kort) genfærdet giver dem, skal opklare de forskellige mordgåder.

  Spillets forløb

  Start med at trække mulige mordere, gerningssteder og mordvåben. Alt efter hvor svært man vil gøre spillet, trækkes der flere eller færre kort, så længe der trækkes flere kort end detektiver. Spilleren der spiller genfærdet trækker tilfældigt en morder, et gerningssted og et mordvåben for hver detektiv.

  Hver runde trækker genfærdet en hånd kort og kan nu dele disse kort ud som han vil. Disse kort skal hjælpe detektiverne med at opklare de mulige mord der er sket.

  Detektiverne skal først gætte en morder, så et sted og til sidst et våben.

  Spilllets afslutning

  Spillet slutter efter 7. runde eller når det rigtige mord er opklaret.

  Udvalg af kort.

  Her ses et udvalg af de forskellige kort i spillet.

  Vurdering af Mysterium

  Rasmus Ragnvald mener ...

  Dette spil er et hyggelige samarbejdspil, som blander Dixit og mordgåder sammen. Det er et fint alternativ til Dixit, hvis man vil undgå konkurrenceelementet. Et godt familiespil til folk der gerne vil have en sjov oplevelse, hvor billeder skal oversættes til information.


  Kommentarer til Mysterium