2 - 6 spillere
45+ min
10+ år
 • familiespil
 • Travel Blog

  Peter Brichs af Peter Brichs d. 1. February 2012

  “At rejse er at leve,” er H. C. Andersen kendt for at have skrevet. Det er efter den devise, at du i Travel Blog rejser verden rundt som ansat for et nyopstartet rejsemagasin. Dit mål er at bruge så få penge som muligt, mens du rejser enten Europa eller USA tyndt.

  Opsætning

  • Start med at vælge mellem de to landekort – enten spilles der med kortet over USA kortet eller kortet over Europa. Læg det kort der ikke bruges tilbage i æsken
  • Tag de destinationskort, der matcher dit valg af landekort og læg dem, som du ikke skal bruge væk.
  • Placer den runde spilleplade midt på bordet.
  • Læg pengene i en fælles bank
  • Giv hver spiller et oversigtskort og de to runde spillerbrikker der matcher.

  Sådan spiller du Travel Blog

  Travel Blog bliver spillet over syv runder. I hver ulige runde kommer der en ny krølle på reglerne, der derfor langsomt bliver mere komplekse. Oversigtskortet over det landeområde, man valgte i starten af spillet, skal være foldet sammen, så man ikke kan se på kortet, før der skal udregnes omkostninger.

  Runde 1 og 2

  Hver spiller starter med at få 100 Euro af banken.

  Man starter med at trække otte kort fra bunken af destinationskort. Det første kort bliver lagt i midten af den runde spilleplade, og de næste syv bliver lagt langs kanten af spillepladen, således at feltet påført tallet “40” stadig er synligt. Kortet i midten er det land, man rejser fra, og de syv kort langs siden er de forskellige mulige destinationer.

  Hver spiller vælger et land at rejse til, og lægger sin brik ud for det land – eller ud for feltet hvor der simpelthen står “40”. Man vil typisk bruge “40”-felter når man ikke ved hvor landene er placeret i forhold til hinanden, og ikke vil tage en for stor chance, når man regner omkostningerne ud lige efter man har placeret sine brikker.

  Når alle har lagt sin brik, regner man ud hvor meget rejsen koster. Man finder nu kortet over det område man spiller i frem igen, og kigger på ens afrejseland og destination.

  Hver landegrænse, som du rejser over, koster dig 10 euro. Du har dog ikke lyst til at rejse til et land, der er direkte nabo til dit afrejseland, da det koster 30 euro i bøde. Vælger en spiller samme destination som en anden spiller, koster det også 10 euro pr anden spiller der har lagt før den ham. Slutteligt, hvis nogen har valgt “40”-feltet fremfor et land, koster det 40 euro.

  Når første runde er slut, pakkes destinationskortene væk, og landekortet bliver igen foldet sammen og lagt til side. Spillet tager endnu en runde på samme vis som ovenfor. Der bliver dog ikke delt penge ud i runde 2.

  Runde 3 og 4

  I starten af tredie runde modtager hver spiller 200 euro.

  Man trækker og placerer otte kort på den runde spilleplade, ligesom i de to første runder. Når man vælger destinationer, skal man nu bruge begge sine runde spillebrikker. Man må ikke sende begge sine mænd til samme land.

  Når man skal betale for rejsen, betaler man nu også 30 euro i bøde, hvis dine to mænd er endt i to nabolande.

  For nemmere at regne ud, hvor meget du skal betale, kan du bruge de medfølgende glasperler. Når du lægger dem på landekortet, kan man nemt se, hvor man rejser til og fra.

  Runde 5 og 6

  I starten af femte runde modtager hver spiller 300 euro.

  I disse to runder trækker man nu ni destinationskort i stedet for otte. Første og sidste kort bliver lagt ud i midten af den runde spilleplade, og man skal nu starte i det ene, af de to lande, og slutte sin rejse i det andet land – og altså have to mellemlandinger. Hver spiller vælger selv, i hvilket af de to lande de vil rejse fra, og hvilket der er destinationen.

  Prisen for rejsen bliver udregnet på samme måde som i de foregående runder. Der er ingen bøde, hvis dit afrejseland og din destination er nabolande.

  Efter sjette runde, er du løbet tør for destinationskort. Man tager nu alle de brugte kort og blander til en ny bunke. På den måde burde alle have en nogenlunde idé om hvor alting ligger, inden man går ind i sidste runde.

  Sidste runde

  I syvende runde får man ikke penge i starten. Derimod får man penge for at rejse, hvor man før skulle betale. Altså tjener du 10 euro for hver grænse du krydser, 30 euros bonus for at lande i to naboområder (eller lande i et naboland til ens destination eller afrejseland).

  Vinderen af spillet

  Efter syvende runde er spillet slut, og vinderen er den, der har flest penge til overs. Hvis flere spillere har lige mange penge, deler de sejren.

  Vurdering af Travel Blog

  Peter Brichs
  Peter Brichs mener ...

  Travel Blog er et familiespil med stort F. Man kan godt kalde det et vidensspil, da man har behov for noget almen viden for at kunne klare sig godt. Det betyder, at spillet fungerer bedst, hvis alle har nogenlunde lige god viden om geografi. Når alle er på lige fod, er der altså tale om et rigtig godt familiespil.

  Jeg ville ikke være ked af at hive frem efter en dejlig middag, og lade tankerne bevæge sig mod lufthavnen, mens jeg forestiller mig selv med en kuffert i den ene hånd, og en flybillet i den anden.


  Kommentarer til Travel Blog