2 - 4 spillere
30+ min
14+ år
 • familiespil
 • Quiz
 • Regler på dansk

  Timeout

  Bo Jørgensen af Bo Jørgensen d. 25. November 2011

  Timeout er et quizspil for hele familien, hvor der er skruet lidt op for tempoet. Hver spiller starter med lige mange minutter, og jo hurtigere du svarer jo før kan du stoppe dit ur. Spillerne forlader spillet en efter en som de løber tør for tid.

  Sådan starter I et spil Timeout

  Spillerne tager en kasse spørgsmål hver. Bland dem og træk hele tiden bag fra kasetten. Uret sættes på midten af bordet, så alle kan nå – tænd det på undersiden, og indstil hvor mange minutter, hver spiller skal starte med.

  Med 2:00 minutter til hver, får I et spil på ca. en halv time.

  Runderne i Timeout quizzen

  1. Du ruller en terning, som fortæller spilleren til højre for dig, hvilken kategori der skal læses op fra.
  2. Når oplæseren har læst spørgsmålet, og er sikker på han/hun ikke falder over sjove fremmedord, melder han “klar!”
  3. Du trykker på din grønne Start/Stop knap på uret, og et beep fortæller oplæseren, at han skal komme med spørgsmålet – de første 4 sekunder tæller ikke.
  4. Uret tikker nu sekund for sekund, og du kommer med et svar.
  5. Hvis du svarer korrekt, skal oplæseren kunne bekræfte det med det samme – for så skal du stoppe dit ur på Start/Stop knappen
  6. Hvis du ikke svarer korrekt eller ikke kan svare overhovedet, skal du bare lade uret løbe. Det stopper efter 20 sekunder – så det er det værste, der kan ske ved at misse et spørgsmål.

  Når en spiller ikke kan svare på spørgsmålet, skal oplæseren ikke skynde sig hånligt at råbe det rigtige svar – for næste spiller får muligheden for at svare. Svaret skal komme straks og her må man holde lidt selvjustits.

  Hvis naboen kan svaret, får han +10 sekunder som kan være meget afgørende.

  Symboler på terningen

  På terningen angives fra hvilken kategori, du skal have spørgsmålet – der er to forskellige symboler på terningen. Det ene betyder, at du selv må bestemme kategorien, og det andet betyder, at spilleren til venstre for dig skal vælge for dig.

  Kategorierne i Timeout

  • Færdigheder (regnestykker, ord, bogstaver + sange)
  • Massemedier (tv, trykte medier, radio og it)
  • Samfund og Erhverv (samfund og politik)
  • Musik og Kultur (musik, kunst, design, litteratur)
  • Sport og Fritid (sport, rejser, seværdigheder, hobby og spil)
  • Historie (Historie, sprog og religion)
  • I Byen (film, gastronomi, drikke, koncerter og natteliv)
  • Verden (geografi, naturvidenskab, videnskab og teknik)

  Afslutning

  Runderne kører til sidste mand er tilbage. Alle kan se uret og kan følge med i, hvor mange spørgsmål man kan tåle at misse. Det koster 20 sekunder, når man gætter forkert – så det er til at regne ud, hvor galt det står til, hvis man ikke kan det næste spørgsmål.

  Vurdering

  Den fysiske kvalitet af Timeout er virkelig robust – selvom onkel Torben sætter sig på kassen under julefrokosten, skal den nok holde. Spillet egner sig godt til familie-sammenkomster, og det virker som om, spørgsmålene har et godt niveau, så hverken ung eller gammel føler sig dumme ved at spille.

  Kombinationen af at man på skift læser op, chancen for at score 10 dyrebare sekunder hos sidemanden, samt at spillet har en tids-indstilling, gør at spillet ikke trækker ud i timevis.

  Spillet er dansk designet af Anders Poulsen som tidl. har stået for Wild West Express.


  Kommentarer til Timeout