2 - 8 spillere
90+ min
14+ år
 • familiespil
 • Quiz
 • Regler på dansk

  Popkult

  Bo Jørgensen af Bo Jørgensen d. 27. February 2014

  Popkult er et frisk pust af et quiz-spil, hvor du tester dine venners nørdede paratviden, og selv går fremad når dine venner ikke kan svare. Målet for enden af the yellow brick road er at komme først til Hollywood. For at komme derhen skal du spille dine kort rigtigt og have styr på alt for mange dumme informationer fra film, spil, musik, kendte og tv.

  Sådan starter I Popkult

  I starter med at vælge figurer, og som du kan se, sætter de skæve papfigurer rammen for de spørgsmål, der skal dystes i.

  Derefter blander I alle kortene – både spørgsmål og de sorte hændelseskort blandes sammen – og hver spiller får 20 kort.

  Runderne i Popkult

  Når det er din tur, skal du vælge et af dine kort og dele spørgsmålene, fra kortet, ud på dine modspillere. Du skal stille spørgsmålene til dem, du håber på IKKE kan svare på dem.

  Hvis de svarer rigtigt på et spørgsmål, rykker deres brik et felt tættere på Hollywood.
  Hvis de ikke kan svare, må du flytte din brik fremad.

  Der er altså i din runde, du kan forvente at komme langt, hvis du for eksempel kan bruge et kort med tre spørgsmål på, og ingen kan svare – ja så flytter du tre felter.

  Eksempel på et spørgsmål fra Popkult
  Hvad hedder den film, der parodierer High School film som American Pie (1999) og She’s all that (1999)?

  Svar: Not Another Teen Movie (2001)

  Opstillingen er nem - hver spiller modtager 20 kort, en brik og stiller sig klar på start-linjen.

  Fordel spørgsmålene lige

  Spørgsmålskortene har fra et til fire spørgsmål på hvert kort. Du bestemmer sel, hvem du stiller hvilke spørgsmål, men hvis der er flere spørgsmål, end der er modstandere, skal du fordele antallet af spørgsmål lige. Nogen kan altså få to spørgsmål, men først når alle rundt om bordet har fået et spørgsmål i din runde.

  Særlige regler

  De sorte hændelses-kort er kort, du kan spille i stedet for at spille et spørgsmålskort, og på kortet står, om de kan bruges i modstanderens tur, eller om de som udgangspunkt kun kan bruges i stedet for at stille spørgsmål i din egen runde.

  Generelt er kortene måder at stjæle spørgsmål fra andre, flytte dig selv frem/andre tilbage, eller satse på at andre kan svare og derved også selv gå frem, hvis det lykkes.

  Sådan vinder du Popkult

  Vinderen af Popkult er den spiller, der først kommer til Hollywood.

  Vurdering af Popkult

  Bo Jørgensen
  Bo Jørgensen mener ...

  Popkult er herligt, fordi spørgsmålene rammer plet hos alle os, der kan huske nørdede detaljer fra X-Files, kender EA’s slogan, og ved i hvilken film vi møder Keyser Söze.

  Du kan ikke spille spillet med folk, der ikke kan deres pop-kultur, så der skal være set nogen serier, læst nogen bøger, hørt noget radio, bladret nogen ugeblade og spillet et computerspil eller to. Men spørgsmålene rammer et godt niveau, hvor man kun er glad for, at der er andre, der har ligeså meget dum paratviden, som man selv slæber rundt på.

  Der er tale om et godt quizspil, som tør melde kulør og ikke stiller klassiske spørgsmål, om hvem der har komponeret hvilket stykke klassiske musik i 1730.


  Kommentarer til Popkult