2 - 5 spillere
120+ min
12+ år
 • familiespil
 • Terningspil
 • Fantasy
 • Small World: A Spider's Web

  Rasmus Skat Andersen af Rasmus Skat Andersen d. 8. September 2016

  Small World: A Spider’s Web rummer ingen edderkopperacer, selv om titlen lægger op til det. Det er en miniudvidelse til Small World, og den rummer tre nye racer og tre nye specielle evner. Du skal have grundspillet for at kunne bruge udvidelsen.

  Small World: A Spider’s Web indhold er skabt af tre støtter til the Small World 2 kickstarter-kampagne. De har hver designet en race og en speciel evne.

  Hvad rummer udvidelsen?

  Som nævnt rummer denne miniudvidelse tre nye racer og tre specielle evner, som kort bliver gennemgået her. Desuden følger en æske, hvor der også er plads til brikkerne fra udvidelsen Royal Bonus.

  Racerne

  Icy Witches: Som navnet antyder, er der tale om magikere, der går efter regioner med magic source-symboler. I slutningen er af deres redeployment-fase får de en vinter-markør for hver magi-region, de kontrollerer. Vinter-markørerne må placeres i deres egne regioner, eller regioner der støder op til dem. Der må dog kun være en vinter-markør i en region. Den hæver regionens forsvar med en, og regioner med vinter-markører, som ikke er kontrolleret af disse Elsa-kloner, giver en sejrsmønt mindre end normalt.
  Vinter-markørerne forsvinder, når racen går i decline.
  Skags: Hver gang racen erobrer en region, trækkes en bytte-markør og placeres med bagsiden opad i regionen. Spilleren, der styrer skags-racen, må se, hvad bytte-markøren viser, når den er placeret. Når en modstander erobrer en skag-region, vendes bytte-markøren. Hvis den viser ‘skag angreb’, annulleres angrebet, og modstanderen mister en race-brik. Hvis bytte-markøren viser noget andet, får modstanderen brikken. Hvis skag-spilleren forlader en region, efterlades bytte-markøren. Når racen går i decline, får skag-spilleren alle de bytte-markører, der er i vedkommendes regioner. Samme regel gælder for sidste runde i spillet.
  Som bonusinfo kan oplyses, at der er 10 bytte-markører. Tre af dem er ‘skag angreb’, to har ingen værdi, to er værd en sejs-mønt, to er værd to sejrs-mønter og endelig er der en, som er hele tre sejrs-mønter værd.
  Slingmen: Racen må erobre regioner, der er en region væk fra regioner, som de kontrollerer. De bliver jo, som navnet antyder, slynget henover den region, der ligger imellem. Regioner, de erobrer på denne vis, giver dem en ekstra sejrsmønt.

  Specielle evner

  Copycat: I begyndelsen af hver af dine ture må du placere copycat-markøren ved en af de seks specielle evner, der ligger fremme ved combo-listen. Din aktive race får nu denne særlige evne indtil begyndelsen af din næste tur, eller til en modspiller vælger den combo.
  Lava: I slutningen af din tur må du – for hvert bjerg-region du kontrollere – placere en lava-brik i en region, der støder op din bjergregion. Du må dog ikke placere den i regioner beskyttet af race evner eller specielle evner.
  Alle brikker i en region med en lava-brik tages op på ejermandens hånd. Ingen spillere må erobre regionen, før det bliver din tur igen. I starten af din tur fjernes alle lava-brikker fra brættet.
  Soul-touch: Når racen med soul-touch går i decline, bliver din decline-race aktiveret i stedet for at blive fjernet fra brættet. Med andre ord, du vælger ikke nogen ny race.
  Du kan vælge at aktivere de brikker, der ligger på bordet, eller tage dem op, og starte et nyt sted på brættet. Du får også racens oprindelige speciel evne, herunder eventuelle specielbrikker. Evnen er meget uklart formuleret, men ovenstående er Days of Wonders officielle rettelse.

  Vurdering af Small World: A Spider's Web

  Rasmus Skat Andersen
  Rasmus Skat Andersen mener ...

  Nye racer og specielle evner er altid velkommen, men med A Spider’s Web føles der lidt, som om at spillet bliver unødigt kompliceret eller genbrugt. For eksempel er Slingmen-racen en kopi af Catapult-evnen fra Be not afraid-udvidelsen. Med andre ord er A Spider’s Web kun til inkarnerede Small World-fans. Har du grundspillet og jagter nye udfordringer, bør du i stedet købe Be not Afraid.


  Kommentarer til Small World: A Spider's Web