2 - 5 spillere
120+ min
12+ år
 • familiespil
 • strategispil
 • Terningspil
 • Fantasy
 • Small World: Royal Bonus

  Rasmus Skat Andersen af Rasmus Skat Andersen d. 7. July 2016

  Small World: Royal Bonus er en miniudvidelse til det populære krigsspil Small World. Udvidelsen rummer tre nye racer og tre nye specielle evner, og kræver selvfølgelig, at du har grundspillet.

  Small World: Royal Bonus blev oprindeligt kun givet til Kickstarter backers af den digitale udgave af spillet, men blev blevet senere frigivet til almindelig salg.

  Hvad rummer udvidelsen?

  Tre nye egenskaber og tre racer rummer Royal Bonus-udvidelsen.
  Som nævnt rummer Royal Bonus tre nye racer og tre specielle evner, som kort bliver gennemgået her.

  Racerne

  Fauns: Giver dig en ny race-brik for hver aktive region, du erobrede i din tur. Dine ofre får desværre også en ny race-brik for hver af vedkommendes regioner, du erobrede.
  Igors: Alle race-brikker – herunder også Lost Tribes – tilfalder dig, når de mistes under en erobring. I starten af din tur kan du i bruge dem til at lave ekstra Igor Race-brikker. For at skabe en Igor race-brik skal du indsamle brikker svarende til antallet af spillere.
  Shrubmen: Når de befinder sig på et skovfelt, er de immune overfor modstandernes erobringsforsøg, race evner og specielle evner. Evnen fungere også, når de går i Decline.

  Specielle evner

  Aquatic: Hver kyst-region du kontrollerer, giver en ekstra mønt. Alle andre regioner, du kontrollerer, giver desværre en mønt mindre end normalt.
  Behemoth: Du ejer en han og en hun behemoth. Hver behemoth består af x antal brikker, hvor x svarer til antallet af sumpe, som du kontrollerer. Antallet af brikker svarer til deres styrke i både angreb og forsvar. Mister eller erobrer du en sump, skal du justere deres styrke. Dine behemoths skal altid være ledsaget af mindst en race-brik. Mister du en region, hvor en af dine behemoths står i, må du sætte behemothen ind igen på et af dine regioner, når modstanderens tur er afsluttet.
  Fireball: I afslutningen af din tur, når du er ved at fordele dine tropper, modtager du en fireball-markør for hver region med magi-symboler, som du kontrollerer. I din følgende ture kan du bruge dem i angreb, hvor en fireball-markør tæller som to race-brikker. Du afleverer en fireball-markør, når den er brugt.

  Vurdering af Small World: Royal Bonus

  Rasmus Skat Andersen
  Rasmus Skat Andersen mener ...

  Med kun tre nye racer og tre nye evner er det begrænset, hvor meget nyt, udvidelsen bidrager med. Så hvis du er ved at være træt af grundspillet og gerne ønsker større variation i racer og evner, kan det bedre svare sig at købe den større udvidelse Be not Afraid. Hvis du allerede har den, er Royal Bonus en glimrende ekstra udvidelse, der giver masser af spændende comboer – en af dem faktisk så effektiv, at den nærmest kan vinde spillet for dig (shrubmen med flying).


  Kommentarer til Small World: Royal Bonus