2 - 8 spillere
30+ min
15+ år
 • familiespil
 • Quiz
 • Regler på dansk

  Hammerslag

  Uffe Jochumsen af Uffe Jochumsen d. 10. November 2010

  Hvis du ikke kan få nok boliggætteri med ét Hammerslagsprogram i tv om ugen, er her muligheden for at kunne få dækket behovet med et brætspil baseret på det populære tvprogram.

  Ligesom programmet skal man gætte boligpriser over hele landet, man kan dele sig op i øst og vest hold, og skal vurdere også på så subjektive kriterier som havudsigt, grundstørrelse og mange andre parametre.

  Den der kommer tættest på salgsprisen er vinderen.

  Setup

  Hver spiller starter med at vælge en brik, og en vurderingsblok. Kortene med vurderinger på deles op i landsdele, og ligges med billedsiden nedaf ved siden af spillepladen.

  Runderne

  Et genialt træk ved spillet er at man selv kan bestemme ca. hvor lang tid det skal tage at spille. Jo flere boliger der skal vurderes jo længere tid taget det. 10 er et fint antal til ca. en halv times spil.

  Ved terningkast afgøres hvem der starter. Efter første træk (pr. spiller) er ruten lagt fast, man må kun rykke frem, ikke tilbage. Herefter trækkes et vurderingskort der matcher feltet og området på spillepladen. Kortet skal være synligt for alle, og timeglasset vendes, og vurderingen starter. Prisen man vil sige noteres på blokken uden at de andre spillere kan se det. Når alle har skrevet ned, vendes kortet og man sammenligner med den reelle salgspris, startende med den spiller der landede på feltet. Den der er tættest på får kortet som trofæ. Er der to der er lige, dystes i almen viden (se herunder), hvor flest rigtige svar på spørgsmålene vinder boligkortet.

  Almen viden kortene

  Hvis man enten lander på almen viden feltet på spillepladen, eller skal dyste som ovenfor, trækkes et almen viden kort. Et rigtigt svar giver mulighed for at slå videre, OG man må nu skifte retning. Dette gælder naturligvis ikke i dysten. Brugte kort ligges med billedsiden opad og er ude af spillet.

  Lander man på et felt med hammer/almen viden, skal en af modspillerne trække et kort, der svarer til feltets farve og læse spørgsmålet højt. Svarer man rigtigt på spørgsmålet, har man mulighed for at ændre retning, hvorpå man rykker sin brik og får er ekstra slag oveni. Svarer man forkert, går turen videre til næste spiller. Når et kort er læst op, er det ude af spillet.

  Hvordan vinder man?

  Når det aftalte antal boliger er vurderet, gøres den samlede difference for hver spiller op.
  Den spiller, der har den mindste samlede difference, er vinderen.

  Bedømmelse

  At spillet forlængst er udgået af produktion siger måske lidt om, at det ikke har samme levetid som andre klassiske familiespil. Et udemærket spil-forløb kan ikke dække over at man måske har prøvet at safte lidt pap-profit ud af et populært tv-program – og det er det. Lån det af naboen og prøv selv, men køb det ikke.


  Kommentarer til Hammerslag