2 - 2 spillere
20+ min
6+ år
 • abstrakte spil
 • Regler på dansk

  Mølle

  Rasmus Skat Andersen af Rasmus Skat Andersen d. 26. August 2013

  Mølle er en ægte brætspilsklassiker, der har været spillet i årtusinder. Spillerne kæmper om at få placeret tre brikker på stribe – en såkaldt mølle. Lykkes det, må du fjerne en af modstanderens brikker.

  Setup

  • Spillerne vælger farve, og hver spiller får ni brikker i sin valgte farve.
  • Spilletbrættet foldes ud, og så er I klar til at spille.

  Runder i Mølle

  Spillerne afgør, hvem der begynder.
  I begyndelsen af spillet skiftes I til at anbringe en af jeres brikker på et af spilbrættets knudepunkter. I din tur må du anbringe én brik, hvorefter det er næste spillers tur.


  Når du har brugt alle ni brikker fra hånden, skal du i stedet flytte dine brikker på brættet. I din tur må du flytte én brik til et tilstødende knudepunkt.
  Målet er at lave en mølle, hvilket vil sige tre brikker på stribe. Lykkes det, må du fjerne en af modstanderens brikker på brættet. Du må ikke tage brikker, som indgår i en mølle, medmindre du ikke har andre muligheder.
  Hvis du kun har tre brikker tilbage, må du begynde at springe med dine brikker. I din tur må du flytte en brik til et vilkårligt felt på brættet.
  Hvis du kan få lavet to møller, der skiftevis dannes ved at rykke en brik frem og tilbage, har du lavet en såkaldt svikmølle, og modstanderen er ilde stedt.

  Sådan vinder du spillet

  Når du fjerner modstanderens tredjesidste brik, slutter spillet, og du har vundet.

  Varianter

  Mølle kan også spilles i en variant, hvor man får lov til at hoppe, når man har fem brikker tilbage.

  Vurdering af Mølle

  Rasmus Skat Andersen
  Rasmus Skat Andersen mener ...

  Svagheden ved Mølle er, at spillet ender uafgjort, hvis begge spillere spiller optimalt, hvilket ikke er svært. Så det er et dårligt voksenspil, men et o.k. begynderspil til børn, der skal lære at tænke strategisk.


  Kommentarer til Mølle