2 - 8 spillere
90+ min
15+ år
 • familiespil
 • Quiz
 • Regler på dansk

  Kompromis

  Johnn Esbensen af Johnn Esbensen d. 7. January 2012

  Hvor godt kender du din partner? Kan I sammen finde frem til et kompromis, som I begge er tilfredse med? Og kan I gøre det bedre end jeres vennepar? Så er I godt på vej til at vinde i parspillet Kompromis.

  I Kompromis skal du og din kæreste dyste mod andre kærestepar om, hvem der bedst kan komme frem til en fælles løsning på forskellige dilemmaer fra hverdagen. Det par, der sammen svarer rigtigt på flest spørgsmål, vinder.

  Sådan starter I Kompromis

  Kompromis - Kender du din partner? Den gule spilleplade smides midt på bordet, mens hvert hold tager 4 farvede brikker. Der placeres en farvet brik i hvert hjørne på felterne ADFÆRD, SMAG, SYN og VÆRDIER. Hver spiller skal også have et sæt svarbrikker med tallene 1 – 4. Nu er I klar til at starte. Det par, der har kendt hinanden i kortest tid, starter.

  Runderne i Kompromis

  Det par der starter, trækker et spørgsmål fra kategorien ADFÆRD og læser spørgsmålet og svarmulighederne op. Nu skal parret, uden at tale sammen, forsøge at finde frem til det kompromis, de ville nå frem til, hvis de stod overfor dilemmaet i virkeligheden. Dette gør de ved at vælge en svarbrik, der passer til en af de 4 svarmuligheder. Når de begge har valgt en brik, afsløres brikken, så de nu kan se, om de har svaret det samme. Har parret svaret det samme, må de rykke brikken et felt frem. Var svarene forskellige bliver brikken stående. Herefter er det næste pars tur.

  Sådan vinder I i Kompromis

  I de efterfølgende runder svarer parrene på spørgsmål fra de øvrige kategorier. Når et par har svaret rigtigt på 3 spørgsmål i en bestemt kategori og dermed har flyttet en af brikkerne ind i midten, springer parret denne kategori over i de følgende runder. Det par, der først får alle sine brikker ind i midten, vinder spillet.

  Kompromis som parforholdstest

  Kompromis kan også spilles når I er alene. Nu skal I teste jeres parforhold og hvor godt I kender hinanden. I skal stadig svare på spørgsmål i de 4 kategorier, men skal så tælle hvor mange spørgsmål I måtte igennem før I kunne flytte alle 4 brikker ind i midten. Jo flere spørgsmål – Jo dårligere kender I hinanden.

  Vurdering af Kompromis

  Johnn Esbensen
  Johnn Esbensen mener ...

  Kompromis er et sjovt og underholdende parforholdsspil. De mange forskellige og varierede dilemmaer spænder fra lette hverdags spørgsmål til alvorligere parforholds problemer. Spillet fungere bedst, hvis I spiller det sammen med par I kender godt og derfor tør være ærlige overfor.


  Kommentarer til Kompromis