3 - 6 spillere
20+ min
12+ år
 • familiespil
 • Terningspil
 • Relateret læsning


  King of Tokyo: Power Up!

  Peter Brichs af Peter Brichs d. 12. November 2012

  Tokyo er netop blevet mindre – et nyt monster er dukket op, og vil også have sin bid af kagen. Samtidig er der begyndt at ske mystiske ting ved de velkendte monstre der hærger Tokyo…de er begyndt at mutere! Velkommen til King of Tokyo: Power up!

  King of Tokyo: Power Up! er den første udvidelse til King of Tokyo. Denne udvidelse giver unikke evner til hvert monster i spillet, og giver samtidig et ekstra monster. Som de fleste udvidelser kræver det grundspillet, for at kunne spilles.

  King of Tokyo: Power Up! indeholder et nyt monster – Pandakaï – 8 nye Evolution-kort per monster, og nogle få pap-brikker til de nye kort.

  Opsætning af King of Tokyo: Power Up!

  Spillet sættes op som normalt, med en enkelt undtagelse: Når du vælger dit monster, tager du samtidig den portion Evolution-kort, der passer til det givne monster. Bland dem, og læg dem med billedsiden nedad ved siden af dit karakter-kort

  Evolution i spil

  Hver gang du slutter dine rul med tre hjerter, får du – udover effekten fra de tre hjerter – også et Evolutionskort. Du trækker det øverste fra bunken, og holder det hemmeligt fra de andre spillere – du behøver nemlig ikke afsløre, hvad du fik, før du spiller kortet.

  Der

  findes to typer evolutioner: Permanente og midlertidige.
  Permanente evolutioner giver dit monster en ny evne, som gælder resten af spillet – eksempelvis, at du kan hele skaden ved at betale energi; selvom du står i Tokyo.
  Midlertidige evolutioner er kort, som du smider i en skraldebunke, for at få en evne her og nu – det kan for eksempel være, at du undgår al skade i en tur.

  Vurdering af King of Tokyo: Power Up!

  Peter Brichs
  Peter Brichs mener ...

  King of Tokyo: Power Up! er en fin, lille udvidelse, til et af mine favoritspil. De forskelige mutationer giver et dejligt, frisk pust til spillet, og er super sjove. At der er så mange evolutioner, gør, at man ikke får udviklet sit monster på samme måde to spil i træk, hvilket kun forøger varitationen i det lille spil.

  De mange evolutioner, er super underholdende, og navnene på kortene, er fyldt med humor. Det er svært ikke at trække på smilebåndet, når den Ctuhulhu-agtige Kraken får følge af en flok kultister, og finder et sunket tempel.

  Man kan godt være lidt trist over, at nu hvor der er 7 monstre (8, hvis man har købt Brockenbär på nettet), at der ikke er lavet regler for at spille King of Tokyo med flere end seks spillere, men det er et meget lille ankepunkt. Derudover er jeg personligt lidt ked af, at der ikke er Evolutions-kort med til Brockenbär – godt nok er han en figur, man har skulle købe for sig, men stadigvæk…

  Men de små ankepunkter er netop det – meget små ankepunkter. Power Up! er en super fin lille udvidelse, der giver folk, hvad de har lyst til: Jeg har ikke tal på, hvor mange gange jeg har hørt folk undre sig over, at The King ikke har nogen specielle evner i forhold til Cyber Bunny, og det har han nu. Hvis du er glad for King of Toyko er Power Up klart en udvidelse, der bringer mere sjov til spillet, uden at gøre det unødvendigt komplekst.


  Kommentarer til King of Tokyo: Power Up!