2 - 4 spillere
15+ min
8+ år
 • familiespil
 • Terningspil
 • Harvest Dice

  Pernille Brix Madsen af Pernille Brix Madsen d. 11. February 2018

  Kalder alle med grønne fingre! Der skal plantes gulerødder, salat og tomater i din have, men der er rift om planterne. Hvis du er den bedste til at anlægge køkkenhave og holde din gris glad og mæt, kan du løbe med sejren i Harvest dice.

  I Harvest Dice har hver spiller et ark med 18 felter, hvor der skal plantes grøntsager. Første spiller får grisebrikken og kaster terningerne. Spilleren må vælge en terning og enten plante den i sin køkkenhave eller fodre den til sin gris. Når alle spillere har valgt to terninger, ligger der en terning tilbage.
  Alle spillere markerer, hvilken terning der var tilbage på deres ark. Dette har indflydelse på, hvor mange point de forskellige grøntsager er værd, når der skal tælles point og findes en vinder i slutningen af spillet.

  Plante en grøntsag

  Planter man en grøntsag, skal den plantes i den kolonne, som terningen viser. Første gang man planter en af de tre grøntsagstyper, må man plante dem, hvor man vil i sin køkkenhave i den kolonne, som terningen viser. Hvis du skal plante en grøntsag i din køkkenhave, som du allerede har i forvejen, skal den plantes ved siden af den/de grøntsager, du har i forvejen.

  Hver spiller skal plante grøntsager ved at tegne symboler eller grøntsager.

  Fodre grisen

  Vælger man at bruge sin terning på at fodre sin gris, sætter man lige så mange krydser under grisen på sit ark, som terningen viser. Når man har fodret sin gris nok til, at en række er fyldt op, har man mulighed for én gang at lægge en til eller trække en fra sin valgte terning. Samtidig får man i slutningen af spillet det antal point, der står ud for den sidste række, man har fyldt helt op.

  Variant

  Det er muligt at vende sit køkkenhaveark og spille med flere forskellige evner til grisen. For hver række, man har fodret sin gris, kan man enten ændre farve på sin terning eller lægge en til eller trække fra. Det er tilladt at bruge flere rækker på en gang. Med to rækker fyldte og ubrugte kan man på den måde f.eks. gøre en grøn 4’er til en rød 3’er.

  Point

  I slutningen af spillet får hver spiller point for antallet af grøntsager, de har af hver type. Antallet af point afhænger af, hvor mange krydser, der er sat ud for hver grøntsag. Er der tre krydser i gulerod (fordi den sidste terning var orange tre gange i løbet af spillet), vil hver gulerod give tre point. Hver spiller tæller sine point for grøntsager og for at fodre grisen sammen. Spilleren med flest point har vundet!

  Vurdering af Harvest Dice

  Pernille Brix Madsen
  Pernille Brix Madsen mener ...

  Harvest Dice er et fint lille terningspil, der er let at lære og hurtigt at spille. Der er en god blanding af held og strategi, når man skal vælge og placere en terning og samtidig gøre livet surt for sine modspillere ved at tage den grønne 6’er, de mangler, og fodre den til sin gris. Det er et hyggeligt spil, som nok mest vil blive spillet, når man spiller med venner og familie, der ikke spiller så ofte.


  Kommentarer til Harvest Dice