2 - 4 spillere
180+ min
12+ år
 • strategispil
 • Science fiction
 • Forbidden Stars

  Bo Jørgensen af Bo Jørgensen d. 22. July 2015

  Forbidden Stars er en større sag i Warhammer 40.000 universet, og giver nyt blod til kampen mellem Orcs, Eldar, Chaos og .. ikke bare marines, men Ultra Marines!

  Spillet tager os med dybt ud i rummet, hvor vi sammensætter en række spille-plader til at fylde det meste af stuebordet, og som giver os det kendte univers. Felterne på brættet giver hver af spillerne nogen hjem-planeter de kontrollerer ved spillets start. I starten placerer vi også nogle objective tokens på pladen – det er disse, det gælder om at få fat i. Hver spiller har altså sine planeter han skal erobre, som er forskellige fra de andres.

  Det er altså givet at alle spillerne skal flytte sig rundt mellem planeter og systemer og det giver uværgeligt en masse sammenstød – som med vanlig sans for dramatik i W40K universet skal løses med mest mulig ild-kraft.

  Til rådighed har hver spiller fodtudser, større rumskibe og spejdere. Man kan bygge byer på erobrede planeter og sætte fabrikker op, som bestemmer hvad der kan produceres og hvor de nye enheder kommer ind.

  Når to spillere mødes udspiller der sig til galaktisk slag, med de fantastiske plastik-figurer som over tre runder ender med at en spiller står sejrrigt og hoverende over den anden.

  Det interessante ved brættet

  Rumskibe kan flytte mellem systemer, og fodtudser kan vandre fra planet til tilstødende planet .. eller via broer af sammenhængende rumskibe. Altså – så længe du har en luft-bro kan du flytte dine tropper over på fjendens planeter.

  Umiddelbart lyder det nemt, men en række energi-storme hærger systemerne og dem kan skibe ikke rejse igennem, og dermed bryder de luft-broen. Energi-stormene er ustabile og spillerne kan flytte dem med events i hver runde. Det er altså lettere uforudsigeligt, hvilke planeter du kan rejse til i næste runde. Man spiller 8 omgange, så der er ikke meget tid at spille.

  Kampen kort og godt

  Når tropper mødes springer man over i et mini-kortspil. Figurerne har styrker og antal liv, men der trækkes kort i hver runde som er dine taktiske muligheder i kampen. Det kan altså være du kan stikke af, før det hele ramler sammen om dine stakkels tropper. Eller de kan få hjælp fra en uventet kant. Kortene kan købes som tech-udvidelser igennem spillet og giver derved en opgradering af dine muligheder på vej mod slutspillet.

  Vurdering af Forbidden Stars

  Bo Jørgensen
  Bo Jørgensen mener ...

  Spillet er solidt og er et hidtil udset udstyrsstykke for små (plastik) figurer med sublime detaljer. Spillet lever helt op til Fantasy Flights standard for produktionen og man sidder med en fornemmelse af at man ikke kan slide det op.

  Spillet tikker dog ind på ca. 1.000,00 kr. i de danske butikker og det er en slat for den målgruppe som spillet nok alligevel er bedst til. Men har du en indre figur-skubber og kender du bare lidt til Warhammer 40.000 universet, får du her et spil, som faktisk ikke er enormt kompliceret, men samtidigt giver dig den episke rum-fornemmelse som ellers kun findes i langt større og mere komplekse spil. Det er et kæmpe plus.


  Kommentarer til Forbidden Stars