2 - 2 spillere
20+ min
12+ år
 • strategispil
 • Kortspil
 • Science fiction
 • Relateret læsning


  Hero Realms

  Morten Greis af Morten Greis d. 2. March 2017

  Hero Realms er et fantasy-kampspil for to spillere, hvor det går ud på at få bygget det bedste hold af helte og udrydde sin modstander. I Hero Realms begynder begge spillere med to ens bunker af kort og skal nu købe nye helte og strategier fra et fælles marked. Køb rigtigt og vind magten i riget.

  Hero Realms er et deckbuilding-spil i lighed med for eksempel Dominion. Kortene er her fordelt på fire fraktioner i spillet, som hver har sine styrker og synergier. De fire fraktioner er Wild, Guild, Imperial og Necros. Hvis du får købt rigtigt, kan deres synergier sikre dig sejren.

  Opsætning af spillet

  Hver spiller tager et ‘start deck’ bestående af kortene Shortsword, Dagger, Ruby og syv Gold. Hver spiller begynder med 50 liv.

  De andre kort (som ikke er startkortene) blandes og anbringes i en stak midt på bordet. Træk fem kort fra kortstakken og læg dem åbent på bordet.
  Ved siden af den store kortstak placeres stakken med Fire Ruby-kort

  Spillets forløb

  Den spiller, som begynder, trækker tre kort fra sin bunke af kort. Den anden spiller trækker fem kort.

  Hver spillers tur består af tre faser:

  • Hovedfasen
  • Oprydningsfase
  • Træk nye kort

  Hovedfasen

  I hovedfasen kan du gøre følgende handlinger i valgfri rækkefølge:

  • Spil kort fra din hånd
  • Brug kort egenskaber
  • Køb nye items, actions og champions
  • Angrib din modstander

  Når du spiller et action, item eller en champion fra hånden, aktiverer du kortets primære egenskab med det samme. Det kan være skade til modstanderen, liv til dig selv eller penge til at købe nye actions, items og champions for.
  Ud over kortets primære egenskab kan der være ekstra egenskaber, som aktiveres ved at spille kort fra samme fraktion eller smide kortet væk (kaldet ‘sacrifice’).

  Når du køber nye kort, kommer disse i din afsmidsstak.

  Der er tre typer kort – items, actions og champions. Items og Actions discardes efter hver tur. Kun champions forbliver i spil. Champions kan virke som skjolde. Champions mærket Guard skal ødelægges, før du selv tager skade. Når en champion tager skade, så den ødelægges, lægges den i din afsmidsstak.

  Når du angriber, skal du først angribe Champions med Guard-mærket. Derefter kan du fordele din skade mellem de andre champions og din modspiller.

  Oprydningfase

  • Smid eventuelle uspillede kort i afsmidsstakken.
  • Ryd alle Item og Action kort væk. De ryger i afsmidsstakken.
  • Alle Champion kort forbliver i spil.

  Træk nye kort

  Træk op til fem kort. Er der ikke nok kort i din kortstak, blandes afsmidsstakken. Derefter trækkes der igen kort fra kortstakken, indtil du har fem kort på hånden.

  Spillets afslutning

  Den spiller, der får sin modstanderen ned på 0 liv, vinder spillet og kan herske over riget. Lige indtil en ny udfordrer kommer og tager kampen op.

  Mulighed for mere end to spillere

  Spillet giver mulighed for at spille med end to spillere. Det er regler for tre, fire og seks spillere. Nogle af disse kræver dog to spil, eller at man køber nogle af de mange udvidelser, der er udgivet.

  Vurdering af Hero Realms

  Morten Greis
  Morten Greis mener ...

  Hero Realms er et hurtigt deckbuilding spil, og det har samme designere som Star Realms og ligesom Cthulhu Realms byder det på nogle nye muligheder med kortene og kortkombinationer.
  I hvert spil handler om at få det bedste ud af markedet. Da der i hver tur kun er et begrænset antal kort til salg, er det op til den enkelte at træffe de rigtige valg og få opbygge det deck, som har de bedste synergier. Der er stor genspilsværdi i spillet, da to spil sjældent er enes. Der skal hele tiden træffes vigtige beslutninger, og man står tit svære dilemmaer.

  Hero Realms er et solidt kortspil, der ligesom sin forgænger, Star Realms, indeholder en masse variation, og det åbner døren for nogle nye strategier og kombinationer idet kortene er udstyret med underkategorier, som påvirkes af andre korts særlige evner. Således bygger Hero Realms videre på konceptet og leverer noget nyt. I forhold til Star Realms svarer champions til baser, mens rumskibene nu er varieret med items og actions.


  Kommentarer til Hero Realms