2 - 5 spillere
20+ min
8+ år
 • familiespil
 • Oldtid
 • Relateret læsning


  Zeus on the Loose

  Peter Brichs af Peter Brichs d. 2. June 2012

  Zeus er stukket af fra sit hjem på bjerget Olympus, og det er op til dig at fange den gavtyv-agtige gud og få ham tilbage på Olympus. Zeus on the Loose er et kortspil for familien, der har en god portion matematik og en del “tag-den” elementer indblandet.

  Opsætning

  1. Tag Zeus-brikken, og stil ham et sted, hvor alle kan nå ham
  2. Bland kortbunken, og læg den midt på bordet med billedsiden nedad
  3. Giv fire kort til hver spiller

  Sådan spiller du Zeus on the Loose

  Startspilleren er den, hvis navn starter med det bogstav, der er tættest på Z.

  På din tur gør du to ting: Først spiller du et kort til “Olympus” – det er spillets navn for kortbunken. Når du har spillet et kort, siger du den samlede værdi af Olympus, så man kan følge med i, hvor mange kort der er. Derefter trækker du et nyt kort fra kortbunken, så du igen har fire kort.

  Målet med spillet er at stjæle Zeus-brikken. Det kan du gøre på tre forskellige måder.

  1. Når du lægger et kort, der gør, at bunkens værdi når op på et rundt tal – altså et tal fra 10-tabellen – må du stjæle Zeus.
  2. Der er flere kort med billeder af guder på; når du spiller et sådant kort, må du i mange tilfælde stjæle Zeus. Det står på kortet, om du må stjæle Zeus eller ej.
  3. Hvis du kan lægge et kort med samme værdi som det, der er øverst i Olympus, må du også stjæle Zeus. Det gælder dog ikke, hvis du lægger endnu et gude-kort.

  Sådan slutter Zeus on the Loose

  Spillet slutter, så snart værdien af Olympus er lig med eller højere end 100. Spilleren, der har Zeus på det tidspunkt, har vundet.

  Vurdering af Zeus on the Loose

  Peter Brichs
  Peter Brichs mener ...

  Zeus on the Loose er et hyggeligt lille spil, man hurtigt kan hive frem, forklare regler til, og pakke væk igen – en såkaldt “Filler”. Man er fint underholdt undervejs – både af spillet og de humoristiske tegninger. Spillet giver samtidig en god træning i hovedregning, og det kan man altid bruge. Der er samtidig en god mængde strategi i spillet – specielt hvis man kun er 2 spillere.


  Kommentarer til Zeus on the Loose