2 - 6 spillere
45+ min
12+ år
 • familiespil
 • temaspil
 • Terningspil
 • Fantasy
 • Oldtid
 • Arena: For the Gods!

  Peter Brichs af Peter Brichs d. 7. June 2018

  I Arena: For the Gods! spiller du mytologiske helte, som kæmper om gudernes gunst, for at blive gudernes champion og generelt være den sejeste af de seje. Arena: For the Gods har både en auktion-del og en decideret kamp-del, hvor positionering og snilde er altafgørende. Lad os se nærmere på det.

  Hver spiller starter med 20 livspoint, og spillet slutter, når en spiller mister alle sine livspoint. Det lyder ganske lige til, og det er det reelt også. Men før du kan bevæge dig ud i arenaen, skal du vælge et af de mange scenarier, som er i spillet. Hvert scenarie har et anbefalet antal spillere og en indikation af, hvor lang tid scenariet tager – kort, mellem eller langt.

  Det gælder om at være den bedste kæmper i arenaen - er det dig, som er up to the challenge?

  Når du har valgt scenarie og bygget banen op med fælder, barrikader og livsgivende fontæner á la Ungdommens Kilde, er det tid til at få fingrene i dit udstyr. Der er fire forskellige slags udstyr: Våben, Ganger, Rustning og Magi – og alle spillere skal have et af hver. Det foregår ved, at der bliver afholdt fire budrunder (én per type af udstyr). Det sjove kommer i, at det, du byder, er dine livspoint. Det vil sige, at hvis du virkelig gerne vil have det super seje våben, skal du være villig til at ofre en god slat livspoint – men du får dem ikke igen og starter altså svækket i arenaen.

  Eksempel på et fuldt sæt udstyr

  Når alle spillerne har fået deres udstyr, er det tid til arenaen. I arenaen starter du hver tur med at rulle de syv specialterninger, som hver har fire symboler. Symbolerne stemmer overens med de symboler, som er på dine udstyrskort, og kan altså bruges til at aktivere dit udstyr. Du kan også altid bruge to ens symboler på at udføre en effekt, som du finder på dine player shields – det kan være at give en skade eller flytte et felt, som eksempel; altså, oftest dårligere udgaver af de evner, man finder på sit udstyr.

  Selve spillet er herfra rimelig ligetil – du prøver at slå dine modstandere ihjel. Står du op ad flere modstandere, kan du ofte give dem alle skade, men står til gengæld selv til at få læsterlige prygl i de andre spilleres ture. Kan du skubbe dine modstandere ind i barrikaderne eller fælderne, tager de ekstra skade, og hver gang du hopper op på en livsgivende fontæne, heler du et livspoint.

  Der er kamp om pladsen i arenaen!

  Spillet slutter, når en spiller mister sit sidste livspoint – og vinderen er så ham med flest livspoint.

  Vurdering af Arena: For the Gods!

  Peter Brichs
  Peter Brichs mener ...

  Arena: For the Gods! er et fint lille spil, som gerne vil rigtig mange ting. Der er stor variation i de mange kombinationer af udstyr, du kan få fingrene i – og det er rigtig fedt. Selve arenadelen kan godt trække en smule ud i de første runder, mens man lige lærer sit udstyr at kende, og mens man prøver at gennemskue de kombinationer, der er fede at bruge sine terninger på. Når spillet kommer op i tempo, er det dog et rigtig sjovt bekendtskab.

  Selve auktionsdelen er i sig selv totalt uinteressant – men det spændende kommer, når du begynder at tænke lidt over sagerne og kommer i tanke om, at det jo egentlig er dit eget liv, du sidder og byder med. Det giver nogle meget konservative bud på noget ellers ret vildt udstyr, som tiden skrider frem.

  Jeg er glad for mit bekendtskab med Arena: For the Gods! – men en arvtager fra for eksempel King of New York – det er det ikke.


  Kommentarer til Arena: For the Gods!