3 - 4 spillere
60+ min
12+ år
 • familiespil
 • strategispil
 • Oldtid
 • Vikings: Warriors of the North

  Johnn Esbensen af Johnn Esbensen d. 6. March 2014

  I Vikings: Warriors of the North indtager du og dine venner rollerne som vikingehøvdinger, der kæmper om at bliver Kongen i Nord. Undervejs skal I bekæmpe søuhyrer og hinanden. Den viking, der først bortfører tre høvdingedøtre, vinder kongetitlen og spillet.

  Sådan starter I Vikings

  • Læg spillepladen midt på bordet
  • Sorter kortene med høvdingedøtrene efter farve og læg dem ved siden af spillepladen
  • Bland de øvrige kort og læg dem med billedsiden nedad
  • Hver spiller vælger en farve og modtager en spillerplade og et skib i tilhørende farve
  • Skibene placeres i havnen i matchende farve
  • Søuhyret placeres i det store felt midt på spillepladen
  • Herefter får spillerne en starthånd med seks kort fra bunken

  Nu er I klar til at spille Vikings: Warriors of the North.

  Runderne i Vikings

  Spillerne skiftes til at have tur og kan i hver runde udføre en eller flere af disse handlinger:

  1. Træk to kort fra kortbunken
  2. Spil en ny helt fra hånden og ned på spillerpladen
  3. Spil et eller flere vindkort fra hånden
  4. Spil et eller flere aktion fra hånden
  5. Lav én af følgende standardhandling
   • Angribe en anden spiller
   • Angribe søuhyret
   • Plyndre en høvdingelandsby
   • Afholde en fest
   • Ofre til guderne

  Kortene i Vikings

  Kortene spiller en vigtig rolle i Vikings: Warriors of the North og kan inddeles i tre kategorier, nemlig:


  Vindkort

  Vindkort bruges til at flytte spillernes langskib rundt på spillepladen. Hvert kort angiver med runer og røde pile, hvilke retning spillerens langskib kan sejle, når kortet spilles. Spillerne kan spille så mange vindkort i en runde, som de har lyst til.

  Spillepladen er inddelt i runde felter, der er forsynet med runer, der angiver, hvilke retning man kan sejle fra det pågældende felt. Fra nogen felter kan man sejle mod alle fire verdenshjørner, mens andre, på grunde er terrænet, er begrænset til to eller tre.

  Aktionkort

  Aktionkort kan spilles i spillerens egen tur, men også i andre spilleres tur, og påvirker spillet på den ene eller anden måde. Flere aktionkort er forsynet med en vind rune i venstre hjørne og kan derfor bruges som vindkort. Spillerne kan spille så mange aktionkort, som de har lyst eller kort til.

  Heltekort

  Heltekort repræsenterer magtfulde helte og giver spillerne særlige evner, når de er spillet. Hver spiller har plads til tre helte på sin spillerplade, og kun de heltekort, der er i spil, kan påvirke spillet. Der må kun spilles ét heltekort i hver runde.

  Standard handlinger i Vikings

  Når den aktive spiller har spillet de kort han vil, har han mulighed for at lave én standard handling. Det er kun muligt at lave en standard handling i her runde.

  Angrib en anden spiller

  Hvis en spiller flytter sit langskib ind på et felt, hvor der står en anden spiller i forvejen, har spilleren mulighed for at angribe. Spilleren fortæller de øvrige spillere, at han vil angribe. De øvrige spillere har nu mulighed for at spille kort, der kan hjælpe med eller forhindre angrebet. Hvis angrebet ikke bliver forhindret, har den aktive spiller herefter mulighed for at spille et aktionkort, der kan hjælpe ham i angrebet.

  For at vinde i en kamp, skal den aktive spiller slå med terningen. Terningens resultat kan modificeres med forskellige kort.

  Slår han fire eller fem, har han vundet og må tage et kort fra den besejrede spiller, et kort fra bunken samt skubbe den besejredes langskib et felt. Slår den aktive spiller seks har han vundet og må gøre som nævnt ovenfor, men han må også tage en helt eller høvdingedatter fra modstanderens spillerplade.

  Angrib søuhyret

  Den aktive spiller kan også vælge at angribe søuhyret. Reglerne er de samme som ved angreb mod en anden spiller. Hvis spilleren vinder, må han trække to kort fra bunken, samt flytte søuhyret til et hvilket som helst tom felt på spillepladen.

  Plyndre en høvdingelandsby

  Hvis den aktive spiller har flyttet sit langskib til en modstanders høvdingelandsby, har han mulighed for at plyndre byen og bortfører høvdingens datter. Inden da har de øvrige spillere dog mulighed for at forsøge at forhindre dette ved at spille forskellige kort. Lykkedes det den aktive spiller at plyndre landsbyen, får han høvdingens datter og skal placere hende på sin spillerplade. Er spillerpladen fyldt op med andre døtre eller helte, kan spilleren kasserer en af disse for at få plads til den nye erobring.

  Afholde en fest

  Når den aktive spiller har sejlet sit langskib til sin egen høvdingelandsby, har han mulighed for at holde en fest for de bortførte høvdingedøtre. Derved flytter han døtrene fra sin spillerplade og over i landsbyen og derved i sikkerhed. Som belønning trækker spilleren nye kort, således at han igen har seks kort på hånden.

  Ofre til guderne

  Hvis en spiller sidder med flere kort af den samme slags, har han mulighed for at ofre kortene til guderne og derved trække nye kort. For hvert par kort spilleren kasserer, må han trække et nyt kort fra bunken.

  Når en spillers tur er slut, må han aldrig have mere end seks kort på hånden. Hvis dette er tilfældet, må han kassere nogle af de overskydende kort.

  Sådan vinder du i Vikings: Warriors of the North

  Spillet slutter, så snart en spiller har bragt tre forskellige høvdingedøtre i sikkerhed i sin egen havn, og spilleren krones som Kongen af Nord.

  Vurdering af Vikings: Warriors of the North

  Johnn Esbensen
  Johnn Esbensen mener ...

  Vikings: Warriors of the North er et flot spil, med masser af fedt artwork. Især de små langskibe og søuhyre figuren giver et indtryk af kvalitet.

  Vikings fungerer bedst med spillere, der kan og vil interagere med hinanden. Muligheden for hele tiden at reagere på de andre spilleres handlinger ved at spiller kort, virker rigtig fin. Det kræver hele tiden overvejelser, om man vil bruge sine kort på at forhindre andre spillere i at foretaget handlinger, eller om man hellere vil bruge kortene, når man selv har tur.

  Vikings er et spil med høj hastighed og intensitet og kan spilles på omkring en time.


  Kommentarer til Vikings: Warriors of the North