2 - 6 spillere
30+ min
8+ år
 • abstrakte spil
 • Regler på dansk

  Tri-Ominos

  Kristian List af Kristian List d. 4. November 2012

  Trekantet Domino er den enkle beskrivelse af Tri-Ominos. Tallene skal passe sammen to og to, og det gør spillet interessant.

  Sådan begynder du spillet

  Vend alle brikkerne med bagsiden opad og bland dem. Spillerne trækker nu deres brikker tilfældigt:

  • 2 spillere: 9 brikker hver
  • 3-4 spillere: 7 brikker hver
  • 5-6 spillere: 6 brikker hver

  En spiller udvælges til at føre regnskab med pointene.

  Den spiller med den højeste ”triple”, altså en brik med tre ens tal på, begynder spillet ved at lægge den frem på bordet. Spilleren får 10 point samt de tre tal lagt sammen. For eksempel 10+3+3+3 = 19 point.

  Hvis en spiller har brikken med triple-nul, er det denne spiller og brik, der åbner spillet. Spilleren indkasserer 40 point.

  Har ingen spillere en ”triple”, begyndes spillet med den brik, der har den højeste samlede værdi. Eksempelvis 5+5+4. Her er der ingen bonuspoint.

  Sådan spiller du Tri-Ominos

  Efter tur skal spillerne lægge en brik til, der passer med begge tal på en side. Lægger du en brik, der kommer til at støde op til ikke én men to eksisterende brikker, skal alle tallene passe sammen. Til gengæld får du 50 point i bonus for dén bedrift.

  Kan du ikke placere en brik, skal du trække en ny fra bunken. Det får du fem minuspoint for. Kan du heller ikke lægge den nye brik, trækker du en mere og tager endnu fem minuspoint. Bliver du nødt til at trække en tredje, er de samlede minuspoint 25. Kan du placere en af de tre, må du dog trække summen fra dine aktuelle minuspoint. Derpå går turen videre til den næste spiller.

  Sådan afsluttes spillet

  Spillet slutter, når ingen spillere kan lægge en brik, eller hvis en spiller lægger sin sidste brik ”på hånden”.

  Lægger en spiller sin sidste brik, får han eller hun 25 bonuspoint samt pointene for alle modstandernes resterende brikker.

  Slutter spillet ved at ingen kan lægge en brik, er det spilleren med den laveste totale pointsum af de resterende brikker, der scorer en bonus. Hvis den laveste sum for eksempel er 15, trækkes 15 fra hver af de øvrige spilleres sum:

  • 23-15 = 8 bonuspoint
  • 27-15 = 12 bonuspoint osv.

  Vurdering af Tri-Ominos

  Kristian List
  Kristian List mener ...
  Tri-Ominos er en knap så afslappet udgave af Domino, for du skal være lidt mere på stikkerne. Det mest komplicerede er dog at holde styr på pointene, hvilket af gode grunde ikke bør overlades til de allermindste. Spillet findes i mange udgaver på markedet og med forskellige varianter af reglerne.


  Kommentarer til Tri-Ominos