2 - 4 spillere
45+ min
10+ år
 • krigsspil
 • temaspil
 • Terningspil
 • Science fiction
 • Risk: Star Wars Edition

  Bo Poulsen af Bo Poulsen d. 8. November 2018

  Imperiet har lagt en fælde for rebellerne, der tror, at de har udtænkt en genial plan til at slå Kejseren. Men nu virker alt håb til at være ude. Scenen er sat for de to spillere i Risk: Star Wars Edition, der udspiller sig i den gamle trilogis sidste kapitel.

  Først og fremmest vil de fleste garvede papskubbere nok sætte bremsen i, når jeg skriver Risk.

  Men heldigvis har Risk. og Risk: Star Wars Edition kun meget få ting til fælles.

  Ligesom i sidste akt af Return of the Jedi foregår spillet tre steder. I rummet, på månen Endor og på Dødsstjernen.

  Sådan spiller du Risk: Star Wars Edition

  Risk: Star Wars Edition er et kapløb mod tiden, hvor Imperie-spilleren skal nå at udrydde hele rebel-flåden, før rebellerne får gjort kål på skjold-generatoren og får frit skud på Dødsstjernen.

  Rent praktisk foregår det, at man har nogle kommando-kort, som man trækker tilfældigt i starten af hver runde.

  Der er to-tre symboler på, som viser, hvilke handlinger man kan foretage, men man skal lægge kortene i præcis den rækkefølge, man planlægger at spille dem i. Man kan altid frit vælge mellem handlingerne på kortene.

  I rummet har begge spillere en flåde. Imperiets er i princippet uudtømmelig så længe, at ens destroyer er i spil. Rebellerne har kun en begrænset flåde, som skal forsøge at holde sig selv i live, indtil skjoldgeneratoren bliver sprængt i luften.

  For at det mål blive forløst, skal rebellerne nå frem til skjoldgeneratoren. Det gør rebellerne ved at slå med fem terninger, når man bruger en Endor-handling. Imperie-spilleren kan dog besværliggøre rebellernes færd mod skjoldgeneratoren ved at udsende stormtropper på Endor-tracket. Det betyder, at rebel-spilleren skal slå én højere for at komme videre.

  På Dødsstjernen finder Luke Skywalker og Darth Vaders episke kamp sted, og udfaldet af den kamp kan hjælpe enten Imperiet eller rebellerne grusomt meget i form af ekstra kommandokort. Det gør man ligeledes med terninger.

  Vurdering af Risk: Star Wars Edition

  Bo Poulsen
  Bo Poulsen mener ...

  Risk: Star Wars Edition er ikke et spil for strategi-nørder, men derimod et meget lettilgængeligt spil for folk, der godt kan lide at rulle med terninger og ikke mindst Star Wars-fans.
  Spillet er o.k. balanceret, selvom rebellerne måske har en lille fordel.


  Det skulle eftersigende være inspireret af det ældre spil Star Wars Queens Gambit, men da jeg ikke selv har prøve det, er det svært at sammenligne.
  Jeg vil anbefale, at man holder det til en mod en frem for to mod to, som boksen indikerer, at man kan.
  Temaet er genialt, og det er sgu herligt, når man får mulighed for at omskrive ‘historien’.


  Kommentarer til Risk: Star Wars Edition