2 - 4 spillere
10+ min
10+ år
 • partyspil
 • Kortspil
 • Red7

  Bo Jørgensen af Bo Jørgensen d. 1. October 2015

  Red7 er et fedt lille kortspil hvor reglerne hele tiden skifter. Spillet er et af den slags, som man nemt vil passere i spilbutikken, fordi det ligner et lille uprætentiøs spil.

  Opstart af Red7

  • Læg startkortet midt på bordet
  • Bland kortene
  • Del syv kort til hver spiller
  • Plus et kort, vendt opad, foran hver spiller

  Der er nogen små spiller huske kort med, som naturligvis ikke er en del af spillekortene.

  Hvad er reglerne .. i denne runde ?

  Reglerne i Red7 spiller en central rolle i spillet. Man skiftes til at have sin tur og det centrale i spillet er at man hele tiden skal ligge i front, ellers taber man og er ude af denne runde. Der er kun en spiller, som optjener point hver runde og det sker når man er sidste mand (m/k) tilbage i spillet.

  Der er altså tale om en knock-out rundtur om bordet, hvor du prøver at bruge dine kort til at komme op med situationer, som dine modspillere ikke kan overgå.

  Det du kan på en runde er

  1. Spille et kort i din bunke foran dig
  2. Spille et kort foran dig + ændre reglerne for spillet
  3. Bare ændre spillets regel
  4. Sige PAS og stå ud af runden.

  Eksempel på regler

  Spillet starter altid med reglen Det højeste kort vinder. Det vil altså sige at kortene slår hinanden ud efter nummer-højde. Den spiller der har det højeste kort liggende foran sig vinder, efter den regel. Det er super enkelt.

  Her skal det nok lige siges at kortene er rangeret fra syv til et og fra rød til violet. En syver er højere end en sekser (sjovt nok) – men rangordningen gør at en grøn sekser f.eks. er højere end end en violet sekser.
  Der er altså ikke to kort i spillet der har samme værdi.

  Ved at spille kort ind på bord-midten kan man overskrive grundreglen om at “højeste kort vinder”. Lad os antage at du et par lave kort liggende og måske kan spille et lavt kort mere ned på bordet, så vinder du ikke (ud fra den gældende regel) men kan ofre et af dine kort, som har en ny regel stående på siden.
  Du laver nu reglen om til f.eks. flest kort under fire .. og vupti, så har du flere kort end nogen af dine modstandere der opfylder reglen og du kan sende turen videre.

  Men vi kan ikke alle vinde

  Før eller siden kommer der en regel, som en spiller ikke kan vinde – altså i kombination med de kort der er spillet på bordet. Så må man pakke sammen og trække sig ud af runden.

  Er du den sidste spiller tilbage får du point svarende til værdien af alle de kort, som indgik i reglen. Hvis det var flest kort under værdien fire så kan det være du har 1,1,2,2 liggende i forskellige farver, foran dig. Det giver dig seks point og du lægger alle de point-givende kort til side, som en point-bunke.

  Tre mand spiller til 35 point, og en god runde kan med lidt held give 15-20 point.
  Spillet er dermed kort og intenst.

  Vurdering af Red7

  Bo Jørgensen
  Bo Jørgensen mener ...

  Jeg er vild med det ! Det er røget direkte på min mandelgave liste til 2015 for jeg kan levende forstille mig min familie der regner på fingrene inden kortene lægges ned.

  På overfladen er det et helt vildt enkelt spil, men rækkefølgen du bruger kortene i og senere at vide hvilke kort der er gået ud i andre spilleres point-stakke gør at der er lidt planlægning i det.

  Det er naturligvis held og en anelse tilfældigt hvilke kort man får på hånden, men fornemmelsen af at man kan spille bruge sine kort for hele tiden at vinde turen, men samtidigt holde gode muligheder i baghånden til senere runder – fungerer ret godt.


  Kommentarer til Red7