3 - 8 spillere
30+ min
7+ år
 • familiespil
 • partyspil
 • Kortspil
 • Regler på dansk

  Pit

  Johnn Esbensen af Johnn Esbensen d. 8. February 2012

  Kortspillet Pit blev opfundet af Harry E. Gavitt og udgivet første gang tilbage i 1903. Siden er spillet udkommet i et hav af forskellige udgaver og temaer.

  I Pit gælder det om hurtigst muligt, at bytte sine kort til den bedst mulige hånd, således man til sidst sidder med 9 ens kort. Undervejs bytter alle kort med alle – i en vild forvirring. Den spiller der først får samlet 9 kort vinder runden. Den spiller der først når det på forhånd aftalte antal point vinder hele spillet.

  Sådan starter I Pit

  Stil klokken midt på bordet. Vælg et sæt á 9 kort pr. spiller og bland kortene sammen med kortene med vagthunden og bondemanden. Herefter fordeles alle kortene mellem spillerne. To spillere får et kort mere end de andre. Kortene holdes skjult for de øvrige spillere.

  Sådan spiller I Pit

  Når alle spillere har sorteret deres kort, er I klar til at spille.

  Nu skal I i gang med at bytte. Alle spillere bytter kort samtidig – på kryds og tværs. Dette sker ved at spillerne vælger 1-4 kort af med samme slags og holder kortene frem mens de siger: “Byt to kort!”, “Byt tre kort!” osv. Spillerne kan bytte kort med hvilken som helst spiller, som ønsker at bytte det samme antal kort som dem selv. Så snart man har byttet og udvekslet kort, kan man bytte nye kort.

  Kortene har forskellige værdier fra 50 – 100 point. Så det gælder selvfølgelig om at samle på dem med flest point. Kortet med vagthunden er en salgs joker, der kan bruges som et hvilket som helst kort. Bondemanden er en slags “sorteper” og giver minus point, hvis man sidder med den på hånden når spillet sluttes.

  Når en spillet har samlet 9 kort af samme slags, må han slå på klokken og afslutte runden. Herefter tælles rundens point sammen.

  Man kan bruge vagthunden til at nå de 9 kort, men kan også bruge det som et 10. kort. Derved fordobler man antallet af de point kortene normalt giver.

  Sidder man med vagthunden på hånden og ikke er den der afslutter spillet, giver den -20 point. Bondemanden giver altid -20 point, hvis man slutter spillet med den på hånden.

  Den spiller der først når det antal point som er aftalt vinder. Så enkelt er det.

  Vurdering af Pit

  Johnn Esbensen
  Johnn Esbensen mener ...

  Pit er sjovt og underholdende kortspil med højt tempo. Spillet er sjovt sammen med børn men er også et særdeles underholdende partyspil. De fleste spillere lader sig rive med af den hektiske stemning og de hurtige beslutninger. Så skal du have sat gang i en børnefødselsdag eller en voksenmiddag er Pit et godt bud på underholdningen.


  Kommentarer til Pit