2 - 4 spillere
60+ min
8+ år
 • familiespil
 • Fantasy
 • Potion Explosion

  Johnn Esbensen af Johnn Esbensen d. 15. June 2017

  Kære elever. Det er tid til eksamen. Reglerne er de samme: Tag én ingredienskugle fra dispenseren og se på imens de andre kugler ruller. Hvis flere kugler af samme farve rammer hinanden, eksploderer de og du kan også tage disse ingredienser. Brug ingredienserne til at brygge potions og drik dem, for at opnå magiske evner. Den elev, der hurtigst, får brygget de mest værdifulde potions, vinder konkurrencen.

  Potion Explosion var et stort hit ved spilmessen i Essen 2015. Spillets farvestrålende glaskugler og dispensor skabte stor opmærksomhed.

  Troldmandens lærling

  I Potion Explosion indtager spillerne rollen som troldmandselever, der skal øve sig i at brygge forskellige trylledrikke ved hjælp af de farvede kugler. Kuglerne ligger i rækker i en dispensoren, og hver gang en spiller tager en kugle, er der chance for, at der opstår en eksplosion. Eksplosionerne opstår nemlig når en eller flere kugler af samme farve ruller ned af dispensoren og støder sammen.

  Spilleren må beholde den første kugle han tog og alle de kugler, der som følge heraf, eksploderer. Det gælder derfor om at vælge sin første kugle med omhu, så man kan skabe så mange eksplosioner efter hinanden som muligt.

  Kuglerne bruges som som sagt til at brygge trylledrikke. Hver spiller har et arbejdsbord med plads til 3 kugler. På arbejdsbordet er der plads til to trylledrikke. Hver trylledrik skal bruge mellem fire og syv kugler for at bliver færdig. Når trylledrikken er færdig, giver den en særlig evne, som kan bruge når som helst. Trylledrikkene giver også point til sidst i spillet, ligesom der gives point for forskelige sæt af trylledrikke.

  De færdige trylledrikke giver, som nævnt, en særlig evne, som kan bruges én gang i løbet af spillet. De særlige evner giver f.eks. mulighed for, at kunne tage en ekstra kugle efter eget valg, at tage alle forskellige kugler i nederste række, stjæle kugler fra en anden spillers arbejdsbord eller for at bruge en allerede brugt evne igen.

  Det er derfor også brugen af de mange forskelige særlige evner, der gør forskellen på om man vinder eller taber.

  Vurdering af Potion Explosion

  Johnn Esbensen
  Johnn Esbensen mener ...

  Potion Explosion er et rigtig fint familiespil, der let at gå til. Spillets komponenter er klart dets største force. De farvede glaskugler, der elegant ruller ned af dispensoren, fungerer bare godt. Pappet er af god kvalitet og farverne iøjnefaldende.

  Mekanismen med de rullende kugler fungerer rigtig godt og det er tryllebindende at forsøge at regne den helt rigtige eksplosionsrækkefølge ud. Det viser sig hurtigt, at det sjældent kan betale sig, at bruge en masse tid på at forberede sit eget træk, inden det bliver ens tur, da der er stor sandsynlighed for, at tingene ser helt anderledes ud, når turen kommer til dig.

  Spillet er godt afbalanceret og kan sagtens spilles flere gange med den samme gruppe. Efter et par gennemspilninger er det dog tydelig, at et par af trylledrikkene er meget (for) kraftfulde i forhold til de øvrige. Men heldigvis er reglerne jo ens for alle.


  Kommentarer til Potion Explosion