2 - 4 spillere
60+ min
12+ år
 • børnespil
 • familiespil
 • Kortspil
 • Fantasy
 • Bunny Kingdom

  Pernille Brix Madsen af Pernille Brix Madsen d. 12. April 2018

  Det er den velkendte historie: Man starter med et par kaniner, og inden man får set sig om, er der mange flere … i slotte med tårne prydet med gulerodsspir.

  Bunny Kingdom er seneste skud på stammen fra den anerkendte spildesigner Richard Garfield, der bl.a. står bag Magic the Gathering, Netrunner og Roborally.

  Sådan spilles spillet

  Den grundlæggende spilmekanisme i Bunny Kingdom er drafting, som kendes fra spil som 7 Wonders, Sushi-Go og Treasure Hunter. Hver spiller starter med en hånd af kort, vælger et af kortene og sender resten videre til sin sidemand, som vælger et kort og sender resten videre osv.

  I Bunny Kingdom gælder det, som i de fleste andre spil, om at have flest point i slutningen af spillet.

  Spillepladen er inddelt i 10 × 10 felter med flere forskellige typer af terræn. Spillet varer tre runder, og der gives point efter hver runde. I starten af hver runde får hver spiller et antal kort (antal afhænger af antallet af spillere).

  Spillerne vælger på samme tid to kort fra hånden og sender resten videre til sin sidemand. Når alle har valgt kort og sendt resten videre, afslører alle, hvilke to kort de har valgt. Kortene kan være:

  Land: En kanin i spillernes farve sættes på feltet med koordinaterne.

  Slot: Et kort med et slot lægges ned foran spilleren, og slottet sættes på kortet. I slutningen af runden skal slottet placeres på et felt, hvor spilleren har en kanin.

  Resurse: Et kort med en resurse lægges foran spillerne. Resurse-brikken lægges på kortet og placeres på et felt i slutningen af runden.

  Treasure: Kortet lægges til side med billedsiden nedad. Treasure-kort giver dig ikke noget nu og her, men giver dig point i slutningen af spillet.

  Sky Tower: Kortet lægges foran spilleren med billedsiden opad. Sky Tower-brikkerne i den rette farve lægges på kortet. Brikkerne placeres i slutningen af runden.

  Camp: Et Camp-kort lader spilleren placere en kanin på et valgfrit ledigt felt, men pas på! Hvis en spiller senere i spillet spiller kortet med feltets koordinater, er der ingen nåde. Kaninen smides væk fra feltet, hvilket kan have stor betydning for, hvor mange point spilleren får i slutningen af en runde.

  Placering af resurser, Sky Towers og slotte sker, når runden er slut, inden der gives point. En ny resurse eller et nyt slot i et Fief vil betyde, at du for flere point for den Fief i slutningen af runden. Sky Towers er to brikker, der placeres på to felter i to forskellige Fiefs. De to Fiefs er nu forbundet og tæller som et.

  Fief

  Et Fief er en sammenhængende klynge af felter, der alle har en kanin af samme farve på. Nogle af felterne har et lille symbol på (f.eks. Fisk, træ, gulerødder), der betyder, at feltet producerer den viste resurse, hvilket har betydning for antallet af point, som spilleren vil få efter hver runde.

  Point

  I slutningen af hver runde får spillerne point for deres Fiefs. Point for hvert enkelt Fief gives således: Antallet af tårne på slottene (et slot kan have op til tre tårne) x antallet af forskellige resurser, felterne i spillerens Fief producerer. Det gælder altså om at have mange tårne og mange forskellige resurser i sine Fiefs. Producerer to forskellige felter i en Fief begge gulerødder, bliver man altså ikke belønnet for det. Kun antallet af forskellige resurser.

  Vurdering af Bunny Kingdom

  Pernille Brix Madsen
  Pernille Brix Madsen mener ...

  Bunny Kingdom er et virkelig godt spil, der varmt kan anbefales. Reglerne er lette at forklare og lette at forstå for nye spillere. Det er sjovt at prøve at ramme den rigtige balance i antal Fiefs, slotte og resurser.
  Temaet og artwork er fantastisk og vil appellere til de fleste. Spillet smager lidt af Kingdom Builder og kunne godt overtage pladsen på hylden herhjemme fra det. Alt i alt et solidt spil, som helt sikkert vil blive bragt til bordet i lang tid fremover.

  Som det altid er tilfældet med spil fra producenten iEllo, er kvalitet og artwork helt i top. Bunny Kingdom er dog ikke bare smukt, men også et godt spil, som er i den lettere ende af skalaen, så de fleste vil kunne være med. Richard Garfield beviser igen, at han mestrer et velbalanceret og gnidningsfrit spildesign.


  Kommentarer til Bunny Kingdom