2 - 4 spillere
25+ min
10+ år
 • familiespil
 • Quiz
 • Regler på dansk

  Relateret læsning


  More or Less

  Peter Brichs af Peter Brichs d. 21. September 2013

  Vi kender alle følelsen. Midt i et spil Trivial Pursuit dukker et spørgsmål som: ”Hvor gammel var Adolph Hitler, da hans far Alois Hiler døde i 1903?” – og man ville ønske, man ikke behøvede svare præcist, men bare skulle være tæt på. ‘More or Less’ er quizspillet, hvor du ikke behøver kunne de præcise svar, men blot skal være ham, som er tættest på.

  Opsætning af More or Less

  • Hver deltager (eller hold, hvis I har valgt det) får en blyant, og et stykke papir fra blokken.
  • Læg bunken med kort, et sted alle kan nå den.

  Yngste spiller starter som den aktive spiller.

  Sådan spiller du More or Less

  Den aktive spiller ruller med terningen, og tager et spørgsmålskort. Tallet på terningen fortæller, hvilket spørgsmål fra kortet, der skal læses højt. Når spørgsmålet er læst højt, skal den aktive spiller vælge, hvilken side af ‘More or Less’-brikken, der skal vende opad.

  Vælges ‘More’ siden, er det kun svar, der er lig med, eller højere end det korrekte svar, der giver point – og naturligvis omvendt, hvis ‘Less’-siden vælges.

  Nu skriver deltagerne alle deres svar på deres stykke papir. Når alle har svaret vendes spørgsmålkortet, og det rigtige svar kan nu læses. Den spiller, der er tættest på svaret (på den rigtige side) får spørgsmålet kortet. Hvis to spillere er lige tæt på det rigtige svar, tager en af dem et andet spørgsmålskort fra bunken.

  Afslutning på More or Less

  Spillet slutter, når en spiller har fået fem kort, og dermed vinder More or Less

  Vurdering af More or Less

  Peter Brichs
  Peter Brichs mener ...

  More or Less er en hyggelig lille sag, der nemt kan overtage pladsen fra spil som Bezzerwizzer for dem af os, der aldrig kan huske det præcise svar. Det faktum, at man ikke behøver vide alt i verden, men ofte har en nogenlunde idé, gør spillet til en klar vinder i min bog.


  Kommentarer til More or Less