2 - 4 spillere
15+ min
4+ år
 • børnespil
 • Regler på dansk

  MimiQ

  Kristian List af Kristian List d. 12. April 2012

  I MimiQ må du række tunge af din far og din lillesøster, uden at få skældud. Det gælder nemlig om lave grimasser for at hugge hinandens kort.

  Fordel kortene

  Bland kortene og del tre ud til hver deltager. Det er klart sjovest, hvis I er mere end to spillere. Resten af kortene lægges med billedsiden nedad i en bunke midt på bordet.

  Sådan spiller du MimiQ

  MimiQ er i bund og grund det samme spil som Fisk. I skiftes til at bede om bestemte kort fra hinanden, men i stedet for at sige ”Fisk”, når du ikke har de kort, der efterspørges, rækker du tunge. Da det ikke er almindelige kort i MimiQ, men billeder af grimasser, skal du selvfølgelig lave samme ansigt som de kort, du beder om.

  Der er surmuler, kyssemunde, smil, tungespids på næsen og andre sjove fjæs på kortene. Selv om spillet i princippet er lydløst, er det umuligt ikke at grine højlydt af hinanden.

  Du får et stik, når du har samlet tre ens kort. Den spiller, der har flest stik til sidst, har vundet.

  Mundvigene opad til MimiQ

  Det er sjovt og de mindste børn lærer noget om at genkende og gengive mimik. Spillet har den åbenlyse internationale fordel, at det egner sig glimrende til eksempelvis campingpladsen, hvor ungerne ikke taler samme sprog. Mimikken er universel.


  Kommentarer til MimiQ