3 - 8 spillere
20+ min
7+ år
 • børnespil
 • Regler på dansk

  LEGO Champion

  Johnn Esbensen af Johnn Esbensen d. 27. November 2012

  I LEGO Champion skal spillerne løse små udfordringer og opgaver, mens de kæmper om, at komme først rundt på den lille LEGO bane.

  Sådan starter du LEGO Champion

  Inden I kan gå i gang med LEGO Champion, skal I bygge banen ved hjælp af byggevejledningen.

  Når banen er bygget, placeres den midt på bordet, så alle spillere kan nå. LEGO terningen skal også samles, så den får en rød, en orange, en gul, en grøn, en blå og en lilla side. Herefter vælger I hver en af de små figurer. Så er I klar til at spille LEGO Champion.

  Runder i LEGO Champion

  I LEGO Champion gælder det om, at bevæge sin LEGO figur fra start til mål ved hjælp af terningen. Spillerne skiftes til at slå med terningen, og farven afgør om spilleren skal flytte sin figur, eller om han skal starte en udfordring.

  Hvis spilleren slår grøn, skal han blot flytte sin figur til næste grønne felt på banen. Hvis spilleren slår en anden farve startes en udfordring.

  Inden udfordringen går i gang, skal spilleren bygge en farvet klods på det første ledige felt på banen. Herefter flytter spilleren sin figur til den første klods af samme farve, som terningen viser.

  Herefter startes en af de 5 udfordringer. Den spiller der vinder udfordringen, skal flytte sin figur til det næste grønne felt på banen.

  Udfordringerne

  • Rød – Sigt og kast Udfordreren placerer LEGO terningen midt på banen, og de øvrige spillere skal nu kaste én klods hver. Den spiller der rammer tættest på terningen har vundet udfordringen
  • Orange – Farver og antal Denne udfordring minder om terningspillet “Snyd” eller “Løgn”. Alle spillere skjuler 3 klodser, hvorefter de skiftes til at gætte på, hvor mange klodser der er i alt af en bestemt farve. Spilleren kan enten angive et antal klodser, der er højere end det forrige antal eller sige “vis”, hvis spilleren tror, at antallet er for højt. Hvis antallet er lige så højt eller højere vinder spilleren før den der kaldte “vis”. Er antallet derimod lavere vinder den spiller der kaldte “vis”
  • Gul – Byg et tårn Spillerne skiftes til at stille klodser på et tårn indtil det vælter. Den første spiller stiller én enkelt klods på højkant. Herefter tager den næste spiller to klodser, bygger dem sammen og stiller dem ovenpå. Tredje spiller bygger tre klodser sammen og stiller dem ovenpå osv. Spillet fortsætter indtil tårnet vælter. Den spiller der sidst placerede klodser på tårnet uden det væltede vinder udfordringen
  • Blå – Bryd koden Udfordreren bygger 3 forskelligt farvede klodser ovenpå hinanden i en hemmelig kode. De øvrige spillere skal herefter skiftes til at stille spørgsmål om farver og placeringer. Udfordreren må kun svare ja eller nej. Når en spiller er klar til at gætte skal han bygge en kode af 3 klodser. Er koderne ens vinder spilleren. Hvis ikke vinder udfordreren
  • Lilla – Byg hurtigt Udfordreren bygger en figur af otte forskellige klodser. Herefter skal de øvrige spillere, hurtigst muligt, bygge en figur magen til. Når en spiller råber “færdig” stopper alle med at bygge. Er spillerens figur magen til udfordrerens figur vinder spilleren. Ellers vinder udfordreren

  Sådan vinder du spillet

  Den spiller der først kommer ind i målområdet OG vinder en udfordring vinder spillet, og bliver LEGO Champion

  Vurdering af LEGO Champion

  Johnn Esbensen
  Johnn Esbensen mener ...

  LEGO Champion er som de fleste andre LEGO spil nemt at gå til. Reglerne er enkle og gør det muligt for voksne, at spille spillet med selv ret små børn. De farvestrålende og velkendte klodser giver rig mulighed for, at lave sine egne regler og udfordringer. Der medfølger flere alternative sider til terningen, der hjælper med til, at forny spillet igen og igen.


  Kommentarer til LEGO Champion