2 - 6 spillere
90+ min
12+ år
 • strategispil
 • Worker Placement
 • Fantasy
 • Relateret læsning


  Lords of Waterdeep: Scoundrels of Skullport

  Johnn Esbensen af Johnn Esbensen d. 28. August 2013

  Magtkampene mellem Waterdeeps skumle lorder fortsætter med intriger og magtmisbrug. I labyrinterne under Mount Waterdeep venter krævende eventyr, mens havnen Skullport inficeres af korruption og magtmisbrug. Kampen om at blive Lord af Waterdeep spidser til.

  Lords af Waterdeep - Scoundrels of skullport

  Scoundrels of Skullport er den første udvidelse til brætspillet Lords of Waterdeep og udvider spillet med to helt nye områder, flere nye quests, bygninger og lorder, en ny resource og muligheden for endnu en spiller.

  Udvidelsen Scoundrels of Skullport er som nævnt inddelt i to ny områder, nemlig Undermountain og Skullport, og kan udvide spillet hver for sig eller sammen.

  Nye regler i Scoundrels of Skullport

  Reglerne er stort set de samme som i grundspillet, men de to nye områder tilføjer små twists til disse regler. For eksempel tilføjes der med Skullport en ny ressource kaldet corruption.

  Alle nye kort, bygninger og spilleplader er markeret med ikoner, der viser, hvilken af områder kortene tilhører. Dette gør det nemt at sortere kortene efter spillet.

  Undermountain

  Lords of waterdeep
  Dette område ændre originalspillet mindst og tilføjer blot en ny spilleplade med tre nye aktionfelter, nye quest-, intrigue- og bygningskort. For at komme i gang skal man blot blande de nye quest-, intrigue- og bygningskort med kortene fra grundspillet og placere dem på spillepladen. Herefter placeres den nye Undermountain spilleplade ved siden af spillepladen fra originalspillet.

  Skullport

  Lords of waterdeep
  Når Skullport udvidelsen skal bruges, skal de nye quest-, intrigue- og bygningskort blandes med kortene fra grundspillet og placeres på spillepladen. Herefter skal Skullport spillepladen og det nye corruption track placeres ved siden af spillepladen fra grundspillet.

  På corruption tracket skal der placeres tre blå corruption brikker på hvert felt fra -2 til -9, mens der på -1 skal placeres en enkelt blå corruption brik.

  Corruption i Lords af Waterdeep

  Med dette område tilføjes en helt ny ressource, nemlig corruption, der modsat de øvrige ressourcer i spillet giver minus point til slut. Antallet af minus point afhænger af, hvor mange corruption brikker, der igennem spillet er blevet samlet.

  Dette intriguekort giver spilleren mulighed for at fjerne tre corruption brikker fra spillet, og derved øge antallet af minuspoint per corruption brik
  Corruption brikkerne kan opsamles som del af en aktion, en belønning for en afsluttet quest eller påtvinges fra en anden spiller ved hjælp af et intriguekort. Der er dog også flere muligheder for at slippe af med corruption brikker igen. Både bygninger, quest- og intriguekort gør det muligt at returnere corruption brikker eller fjerne dem helt fra spillet.

  Til slut i spillet skal spillerne afregne corruption, og antallet af minuspoint per corruption brik er lig med det sidste tomme felt på corruption tracket.

  Vurdering af Lords of Waterdeep: Scoundrels of Skullport

  Johnn Esbensen
  Johnn Esbensen mener ...

  Lords of Waterdeep: Scoundrels of Skullport er en utrolig vellykket og gennemarbejdet udvidelse til et af de seneste års mest populære worker placement spil. Udvidelsen tilføjer ikke blot mere af alt det gode fra grundspillet men også et nyt og spændende twist i form af corruption systemet. Samtidig tilføjer udvidelsen nyt til den største mangel i grundspillet, nemlig flere lords og derved flere måder at score point i slutspillet.

  Muligheden for at kunne spille op til seks personer er fint reguleret med antallet af agenter og gør derfor ikke spillet mærkbart længere end original spillet.

  Scoundrels of Skullport er som originalspillet utrolig veludført og fyldt med lækre detaljer. Dog er æskens ruminddeling knap så vellykket som i grundspillet, hvilket skyldes de små spilleplader, der ikke formår at holde de små stumper på plads.

  Trods denne lille detalje er Scoundrels of Skullport rigtig god udvidelse til et i forvejen rigtig godt spil.


  Kommentarer til Lords of Waterdeep: Scoundrels of Skullport