2 - 5 spillere
30+ min
6+ år
 • børnespil
 • Regler på dansk

  Leo skal til frisør

  Bo Jørgensen af Bo Jørgensen d. 6. July 2017

  Leos hår vokser vildt, og derfor er det nødvendigt, at vi hjælper ham gennem junglen og ned til Bobos Frisørsalon. Problemet er, at vi skal kunne finde gennem junglen for til sidst at nå ned til salonen, inden den lukker.

  Leo skal til frisør er et spil om samarbejde og om at huske – for børn og voksne.

  Sammen styrer i løven Leo, som skal ned til frisøren for enden af en junglebane. Tiden er afgørende, for hvert felt I styrer Leo hen på, kan koste jer tid. Frisøren lukker ved solnedgang kl. 8, og hvis vi ikke når ned til ham, går Leo tilbage i seng, hans hår vokser og vi må prøve igen… denne gang dog klogere på junglens faldgruber og tidsrøvere.

  Opsætning

  1. Bland alle papbrikkerne
  2. Læg brikkerne ud på bordet, så de danner en lang sti eller slange. Vejen må ikke forgrene sig
  3. Læg for enden af stien Bobos Frisørsalon
  4. Læg i starten af stien Leos seng
  5. Spilleren med det korteste hår stiller uret foran sig, og sætter viseren på otte
  6. Bland nu bevægelses-kortene (spillekortene)
  7. Del dem ud ligeligt til spillerne Nogen kan sidde med flere kort end andre afhængigt af antal spillere
  8. Hold kortene skjult for de andre spillere!

  Spilleren med det længste garn starter

  Når det er din tur, skal du bevæge Leo. Det gør du ved at lægge et af dine kort fra hånden på bordet foran dig. Derefter flytter du Leo det antal felter, som tallet på dit kort siger – f.eks. to felter. Så du springer felt et over og vender felt nummer to.

  Hvad der så sker, afhænger af farven og motivet på den vendte brik.

  Den brik du vendte matcher ikke farven på det spillede kort

  Dette er nok det mest sandsynlige scenarie i begyndelsen af spillet og viser blot, at Leo ikke helt kan finde vej i junglen. Hvis farven på kortet, du spillede, og den vendte brik ikke matcher hinanden, flytter du Leo hen på brikken – men det har taget ham tid at komme derhen, så urets viser flyttes det antal timer, som der står på den vendte brik.

  Den brik du vendte matcher farven på det spillede kort

  Enten var du heldig, eller også er du begyndt at lære banen at kende, for i dette tilfælde ved Leo præcis, hvor han skal træde og dreje i junglen. I flytter Leo, men flytter ikke på ur-viseren overhovedet.

  Den vendte brik viser et skilt

  I finder et skilt i junglen, der peger i retning af Bobos Frisørsalon, så Leo flyttes uden brug af timer.

  Turen går herefter videre til næste spiller, og I lader de vendte stibrikker ligge synlige – indtil videre.

  Klokken bliver otte, og solen går ned.

  Når viseren på uret passerer kl. 8, går solen ned, og Leo må gå hjem i seng med endnu længere hår. I skal nu gøre følgende:

  1. Sæt uret til kl. 8 igen – det er der, alarmen lyder, når solen igen står op.
  2. Sæt Leo tilbage i sin seng
  3. Leos hår er vokset i nattens løb, så I sætter en manke på Leos hoved, så I kan se, hvor vigtigt det er, at han kommer til frisøren. En sød effekt, som egentligt bare tæller, at der er fem runder til at afkode junglen og finde vej.
  4. Ny startspiller er den, som skulle have haft næste tur den forgående dag – så I fortsætter altså bare rundt om bordet.
  5. Vend nu alle stibrikkerne i junglen, så billed-siden igen vender ned. Det er her, huske-delen af spillet begynder, for nu skal I huske, hvor hvilke farver ligger. Rækkefølgen skal ikke ændres, så stien er den samme, som den hele tiden har været.
  6. Indsaml, bland, og fordel igen bevægelseskortene ligeligt blandt spillerne

  En ny dag truer

  I spiller nu en ny dag i Leos behårede liv med den forskel, at I nu kender nogle af brikkerne på jungle-stien. Den viden må I gerne dele og hjælpe hinanden med at huske, men det er dog stadig den aktive spillers beslutning, hvilket kort han/hun spiller fra sin hånd.

  Men I kan prøve at ramme de farver som matcher, så tiden ikke går – eller – hvis I endnu ikke ved nok om junglen – prøve at huske, hvor de lave tal ligger på jungle-brikkerne, så I ikke mister så meget tid.

  Afslutning på spillet

  Spillet kan stoppe på to måder

  1. Det lykkes jer at få Leo frem til Bobos frisørsalon indenfor åbningstiden. I har vundet spillet
  2. Leo skal til frisøren inden dag fem, så efter I sætter det sidste stykke manke på hans hoved, skal I nå frisøren den dag. Ellers taber I spillet og må prøve igen.

  Vurdering af Leo skal til frisør

  Bo Jørgensen
  Bo Jørgensen mener ...

  Jeg er vild med spillet, som kombinerer noget vi alle kender fra vores barndom på en ny måde og tilmed lader os samarbejde om at få Leo rettidigt frem. Samarbejdspil mellem voksne og børn er altid sjove, når børnene formentlig husker bedre, end de voksne ved bordet.

  Spillet indeholder varianter, hvis det føles for svært eller for let, hvilket klart skal roses. Komponenterne er meget solide og kommer ikke til at blive slidt af mange spil. Men eftersom dette er et huskespil, så betaler det sig nok at passe lidt på mærker og slid på bagsiden af junglebrikkerne.

  Spillet er illustreret af tegneren Michael Menzel og rammer en sød og familievenlig tone.


  Kommentarer til Leo skal til frisør