2 - 6 spillere
15+ min
4+ år
 • børnespil
 • Regler på dansk

  Hop! Hop! Hop!

  Lasse Petersen af Lasse Petersen d. 13. December 2011

  En storm er på vej, og hyrdinden skal have sine får hjem i stalden inden vinden blæser broen over floden væk. Spillerne må samarbejde for at få hyrdinden og hendes for hjem i sikkerhed.

  Hop! Hop! Hop! er et brætspil for de mindste, hvor de samarbejder med hinanden mod spillet.

  Set up

  Spillepladen sættes op, således at feltet med bjerget ligger til venstre, forbundet på højre side af feltet med vejen, efterfulgt af feltet med floden som til sidst leder over i feltet med stalden. Hvis du er i tvivl, så er kanterne af de forskellige felter afmærket med farver, så de kan se hvordan de forskellige plader skal forbindes (de to blå kanter skal ligge op af hinanden, de to gule skal ligge op af hinanden, og de to røde skal ligge op ad hinanden).

  Broens piller placeres på de runde felter på floden, og broen placeres ovenpå bropillerne, så den leder hen over floden. Stalden samles og placeres med feltet med stalden, dette er målet, som man forsøger at få fårene hen til. Hyrdinden, hendes får og fårehunden placeres på bjerglandskabet.

  Sådan spiller du Hop! Hop! Hop!

  Spillerne skiftes til at slå en terning og gøre det som terningen viser. Terningens seks sider kan have følgende udfald:

  • Bjerg: Ryk en hvilken som helst brik fra bjerget til feltet med vejen.
  • Blomst: Ryk en hvilken som helst brik fra vejen til feltet med broen.
  • Bro: Ryk en hvilken som helst brik fra broen til feltet med stalden.
  • Får: Ryk to brikker hen til næste felt.
  • Sol: Ryk en hvilken som helst brik frem til næste felt.
  • Vind: Spilleren skal fjerne en af bropillerne under broen.

  Vinderen

  Alle spillerne samarbejder. Så hvis det lykkes jer at få rykket hyrdinden, hunden og fårene til feltet med stalden inden broen vælter, så har I vundet spillet.

  Hvis broen vælter inden alle er kommet hjem i stalden, så taber alle spillerne spillet, og I må prøve en gang mere.

  Vurdering af Hop! Hop! Hop!

  Lasse Petersen
  Lasse Petersen mener ...

  Hop! Hop! Hop! er et sødt lille børnespil til mindre børn. Kvaliteten af brikkerne er virkelig god, og det er nærmest mere et legetøj end et spil. Børn vil i hvert fald også kunne lege med de søde får, hyrdinden og fårehunden, deres hus og broen over floden.

  Hop! Hop! Hop! er ikke være super stimulerende for voksende, men for børnene er det et tilgængeligt og sjovt lille brætspil, der lærer dem nogle grundkoncepter i brætspil: såsom at rulle med en terning, at vente på det er deres tur, og balanceelementet i hvilken en af broens piller de vælger at vælte. Samtidigt betyder det at alle spillere samarbejder også at det er et meget pædagogisk spil, da der ikke er nogle taber eller vindere blandt børnene; man samarbejder for at alle skal vinde spillet.


  Kommentarer til Hop! Hop! Hop!