3 - 5 spillere
20+ min
5+ år
 • familiespil
 • Behændighed
 • Relateret læsning


  Grabolo

  Johnn Esbensen af Johnn Esbensen d. 23. January 2014

  Har du det skarpeste øje og den hurtigste hånd? Så er det sikkert dig, der vinder i Grabolo.

  I Grabolo gælder det om hurtigst muligt at snuppe det kort fra bordet, der passer til terningslaget. Det lyder jo simpelt nok, men alle andre ved bordet kæmper om det samme kort, så det gælder om at være hurtig. Men hvad nu hvis kortet allerede er blevet taget? Så gælder det om at huske, hvem der har det. Grabolo er i gang.

  Sådan starter du Grabolo

  Grabolo består af to terninger og seks sæt farvede kort med tallene 1-6. Den ene terning er en almindelig sekssidet terning, mens den anden har seks farvede sider, der passer til farverne på kortene.

  Det er meget let at komme i gang med Grabolo. Det eneste, du skal gøre, er, at lægge alle de farvede kort tilfældigt med tallene opad. Sørg for, at alle kort er synlige.

  Runderne i Grabolo

  Spillerne skiftes til at slå de to terninger. Så snart terningerne er slået, gælder det om hurtigst muligt at lægge sin hånd på det kort, der passer til terningslaget. Altså hvis den ene terning viser en femmer, og den anden viser blå, gælder det om at lægge sin hånd på det blå kort med tallet fem.

  Den spiller, der var hurtigst til at lægge sin hånd på det rigtige kort, tager kortet over til sig selv og lægger det med talsiden nedad.

  Herefter er det den næste spillers tur til at slå med terningen.

  Hvis en spiller slår en kombination, der ikke er synlig på bordet, betyder det, at kortet allerede er taget af en af spillerne. Derfor kan spillerne gætte på, hvem der har kortet, ved at sige spillerens navn. Hvis spilleren gætter rigtigt, får han kortet fra den spiller, der havde det. Hvis spilleren gætter forkert, skal han lægge et af sine egne kort tilbage til de andre kort på bordet.

  Hvis en spiller selv har kortet, må han gerne sige sit eget navn, for at forhindre andre i at “stjæle” kortet.

  Sådan vinder du Grabolo

  For at vinde i Grabolo gælder det om at få et bestemt antal kort først. Antallet afhænger af antallet af spillere, eller hvad I aftaler.

  Antal spillere Antal kort for at vinde
  3 10
  4 8
  5 6

  Vurdering af Grabolo

  Johnn Esbensen
  Johnn Esbensen mener ...

  Grabolo er et underholdende lille reaktionsspil, der egner sig godt som børne- eller familiespil eller måske som partyspil. Blandingen af hurtige reaktioner og hukommelse fungerer rigtig fint med både børn og voksne. Efter flere spil kan Grabolo godt komme til at virke lidt ensformigt.

  Spillet er lavet materialer, der tåler vand, og er pakket i en lille metaldåse, og er derfor lige til at tage med på ferien.


  Kommentarer til Grabolo