3 - 6 spillere
20+ min
8+ år
 • familiespil
 • Kortspil
 • For Sale

  Helle Perrier af Helle Perrier d. 15. September 2016

  For Sale går i alt sin enkelthed ud på at købe ejendomme så billigt som muligt, for derefter at sælge dem så dyrt som muligt. Det lyder ikke særligt kompliceret, og det er det egentligt heller ikke, men det kræver overblik og økonomisk snilde at vinde over de andre ejendomsspekulanter.

  Sådan spiller du For Sale

  • Del kortene op i Property og Currency.
  • Med tre-fire spillere får hver spiller to 2,000$ og fjorten 1,000$ mønter.
  • Med fem-seks spillere får hver spiller to 2,000$ og ti 1,000$ mønter.
  • Alt efter, hvor mange I spiller, fjernes et antal huse og checks vilkårligt.

  Så kan spillet begynde

  Læg et antal property-kort ud på bordet svarende til antallet af spillere. Læg dem i rækkefølge alt efter, hvad de forskellige ejendomme koster. Så begynder budrunden. Med uret byder spillerne én efter én. Man byder ikke på de enkelte bygninger som sådan, men på at være last man standing i en runde, der giver den gevinst, at man får bygningen med højest værdi.

  På sin tur kan man enten byde over det gældende bud eller sige pas. Siger man pas, får man den bygning på bordet, der har laveste værdi, og man får desuden halvdelen af de penge, man har budt tilbage (rundet ned). Sådan fortsætter det, indtil der kun er én person tilbage. Vedkommende betaler fuld pris, men får som nævnt også den mest værdifulde bygning.

  Således fortsætter spillet, indtil der ikke er flere property-kort tilbage. Nu er det tid til at omsætte mursten til moneter.

  Læg et antal check ud på bordet svarende til antallet af spillere. I hemmelighed vælger man nu en af de bygninger, man har købt. Spillerne viser samtidig den bygning, de har valgt. De forskellige checks fordeles så således, at personen med den mest værdifulde bygning får den højeste check og så fremdeles. Så starter en ny budrunde.

  Afslutning på spillet

  Når alle check er blevet fordelt, slutter spillet. Den spiller, der har flest penge i checks og overskydende kontanter, vinder spillet.

  Vurdering af For Sale

  Helle Perrier
  Helle Perrier mener ...

  For Sale er et ganske elegant kortspil. Der er meget få regler, og alle kan hurtigt være med. Alligevel kræver det en del snilde at udkonkurrere sine modspillere, da det i høj grad handler om at regne ud, hvornår det kan betale sig at kaste penge efter de forskellige bygninger, og hvornår det er bedre at trække sig og tage halvdelen af indsatsen med hjem igen. Det er bestemt et spil, der udmærket kan fungere som en filler mellem de tunge spil eller som et hyggeligt lille familiespil.


  Kommentarer til For Sale