2 - 4 spillere
30+ min
12+ år
 • strategispil
 • Deckbuilding
 • Kortspil
 • Middelalder
 • Relateret læsning


  Dominion: Hinterlands

  Rasmus Skat Andersen af Rasmus Skat Andersen d. 9. January 2011

  Dominion: Hinterlands er den tredje større udvidelse til Dominion, og det bringer et frisk pust fra den store verden til dit lille fredelige rige. Spilteknisk er temaet i Hinterlands kort, som har en effekt i samme øjeblik, som du køber/får dem.

  Hinterlands rummer 300 kort og kræver, at du enten har grundspillet, udvidelsen Intrigue eller sættet med Basiskort. Du kan læse reglerne til Dominion her.

  Specielle regler for Hinterlands

  Købe/erhverve: Adskillige kort i udvidelsen har effekter, der træder i kraft, når du køber (”when you buy”) og/eller erhverver (”when du gain”) kortet.


  Når du køber et kort, erhverver du det også (i nævnte rækkefølge). Derimod kan du sagtens erhverve dig et kort, uden at have købt det. For eksempel via kortet Border Village, der giv dig et ret til at tage et ekstra kort, når du køber Border Village.

  Bemærk at du også kan få nye kort, selv om det ikke er din tur.

  Nye kort type-kombinationer: Hinterlands har også to ny kort type-kombinationer:

  1. Victory-reaction: Et victory-kort, der også er et reaction-kort.
  2. Treasure-reaction: Et treasure-kort, der også er et reaction-kort.

  Regel præciseringer: De nye kort i Hinterlands medfører følgende præciseringer af reglerne i Dominion:

  • I købe-fasen skal du spille alle de treasure-kort, du ønsker at bruge, inden du køber kort.
  • Hvis to ting sker for en spiller på samme tid, er det spilleren, der bestemmer, hvilken der sker først. For eksempel hvis flere kort har en _when you buy_-effekt.
  • Hvis du skal foretage dig noget med dit deck (trække kort, afsløre kort, kigge på, etc), og du skal bruge flere kort, end der er tilbage i kortbunken, skal du gøre følgende. Først gøre så meget du kan, indtil dit deck slipper op. Derpå blander du din affaldsbunke (discard pile) og laver et nyt deck, hvorefter resten af din opgave udføres.
  • Hvis dit deck er tomt, skal du ikke lave et nyt deck ud af din affaldsbunke, før du skal til at foretage dig noget med dit deck.

  Vurdering af Dominion: Hinterlands

  Rasmus Skat Andersen
  Rasmus Skat Andersen mener ...

  Hinterlands er en glimrende udvidelse til Dominion, men det revolutionerer på ingen måde spillet. Det holder samme høje standard som tidligere udvidelser (Prosperity og Seaside), så det kan bestemt anbefales.


  Kommentarer til Dominion: Hinterlands