3 - 12 spillere
30+ min
8+ år
 • abstrakte spil
 • Kortspil
 • Dixit: Odyssey

  Lasse Petersen af Lasse Petersen d. 16. October 2011

  Dixit: Odyssey er opfølgeren til det prisbelønnede familiespil Dixit. Hvis ikke du allerede kender Dixit, så kan du læse mere om det her: Dixit

  Dixit: Odyssey kan bruges som en udvidelse for det oprindelige spil, men kan også spilles som sit eget spil. Det kan lyde misvisende at kalde det Dxit 2.0, da det er fuldstændigt kompatibelt med det oprindelige spil; men Dixit: Odyssey er Dixit, bare bedre.

  Hvad er nyt ved Dixit: Odyssey?

  Som sagt kan Dixit: Odyssey blive spillet som sit eget spil, uden at du har købt det originale Dixit. Derfor inkluderer Dixit: Odyssey, selvfølgelig alt hvad du skal bruge til at spille: kort, regler, spilleplade osv.

  Dixit: Odyssey kommer med 84 nye farverige kort, som du også kan blande og spille med kortene fra det gamle Dixit.

  Det som gør Dixit: Odyssey allermest interessant er dog den nye spilleplade. Med den nye spilleplade, placerer spillerne deres valgte kort langs med pladen, som er nummereret 1-6 på den ene side og 7-12 på den anden. På den måde kan man bedre huske, hvilket kort det var der var hvilket, når man stemmer. Dette betyder også, at spillepladen kan placeres i midten af bordet, hvor den i den gamle version ellers lidt var i vejen, når man ville have plads til at placere rækken med de valgt kort på bordet.

  Med de nye regler kan man spille op til 12 personer. Man kan spille ved at bruge de normale regler, med undtagelse af at hver spiller kan stemme på 2 kort i stedet for 1 kort, når der er mere end 6 spillere om bordet. Alternativt tilbyder de nye regler også en mulighed for at spille Dixit med 6, 8, 10 eller 12 spillere fordelt på hold af 2 personer.

  Vurdering af Dixit: Odyssey

  Lasse Petersen
  Lasse Petersen mener ...

  Eksempel på en af de nye kortillustrationer i Dixit: Odyssey
  Dixit: Odyssey er en fabelagtig spiludgivelse. De nye kort bringer mere variation til Dixit, den nye spilleplade gør spille nemmere at spille, og de opdaterede regler tillader op til 12 spillere at spille ad gangen. Hvis du kan lide Dixit eller er interesseret i at prøve spillet, så er Dixit: Odyssey en klar anbefaling.

  Dixit: Odyssey vandt Juryens Specialpris ved Guldbrikken 2011


  Kommentarer til Dixit: Odyssey