3 - 6 spillere
20+ min
8+ år
 • abstrakte spil
 • partyspil
 • Regler på dansk

  Dixit Jinx

  Peter Brichs af Peter Brichs d. 16. August 2012

  Fantasien får frit spil i Dixit serien, og det er ikke anderledes i Dixit Jinx. Ved hjælp af livlige billedkort skal spillerne forsøge at skabe farverige sætninger, så nogle – men ikke alle – spillere gætter, hvilket kort der er valgt.

  Dixit Jinx er lillebror til det klassiske Dixit. Spiller fylder meget mindre, men har også et væsentligt højere tempo end det klassiske Dixit.

  Opsætning af Dixit Jinx

  Start med at tage de 9 positionskort fra.

  Alt efter hvor mange spillere der er med, skal nogle af billedkortene tages fra.

  • 3 spillere: Fjern 30 billedkort
  • 4 spillere: Fjern 20 billedkort
  • 5 spillere: Fjern 10 billedkort
  • 6 spillere: Alle kortene bruges

  Bland de billedkort, der skal bruges, og læg dem i en bunke. Placer de 9 øverste kort i en firkant bestående af 3×3 felter.

  Sådan spilles Dixit Jinx

  En af spillerne vælger at starte. Vedkommende tager bunken med positionskort og blander dem. Træk det øverste og se på det. Det er hemmeligt for de andre spillere. Dette kort fortæller, hvilket af de ni kort, der er fremme, der skal forklares. Nu er det tid til at finde på et ord, en lyd eller en sætning, som passer til kortet. Sig den valgte sætning højt, så alle spillerne kan høre det.

  Så snart sætningen er sagt højt, skal spillerne pege på det billedkort, de tror er det rigtige. Så snart man har peget, fanger bordet: Du kan altså ikke skifte mening. Hvis to spillere har sat fingeren samtidig, skal de råbe “JINX!”. Den, der først råber Jinx, er den, der må vælge kortet. Taberen kan godt vælge et andet kort nu. Hver spiller har kun ét gæt.

  Nu kan der ske tre ting.

  1. Hvis den, der har peget først, har gættet forkert, må fortælleren tage det kort og lægge det foran sig i en pointbunke. Turen går videre til næste gætter.
  2. Hvis en spiller gætter rigtigt, må spilleren tage det gættede kort og lægge det i sin egen pointbunke.
  3. Hvis ingen har gættet rigtigt, skal fortælleren tage et kort fra pointbunken og fjerne det fra spillet.

  Når runden er færdig, skal der fyldes op, så der igen ligger ni kort i firkanten. Den næste fortæller er den til venstre for nuværende fortæller.

  Afslutning på Dixit Jinx

  Spillet slutter, når I skal lægge kort på bordet, og der ikke er flere i kortbunken. Vinderen er den spiller, der har flest kort i sin pointbunke.

  Vurdering af Dixit Jinx

  Peter Brichs
  Peter Brichs mener ...

  Dixit Jinx er en sjov oplevelse for folk, der allerede kender Dixit: Man kan meget nemt blive overrasket over det høje tempo, der er at finde i Dixit Jinx. Det er dog stadig – ligesom sin storebror – godt for personer i alle aldre og afskygninger og sætter virkelig gang i de kreative tanker.

  Spillet kan tage mange forskellige drejninger; for eksempel kan nogle vælge at fokusere på billedernes temaer eller stemning, mens andre måske laver referencer til film eller folkeeventyr.

  Uanset hvad kan alle være med, og det er sjovt hver gang.


  Kommentarer til Dixit Jinx