3 - 6 spillere
30+ min
8+ år
 • abstrakte spil
 • partyspil
 • Quiz
 • Regler på dansk

  Dixit

  Lasse Petersen af Lasse Petersen d. 26. March 2011  Fantasien får frit spil i Dixit. Ved hjælp af livlige billedkort, skal spillerne forsøge at skabe farverige sætninger, så nogle men ikke alle spillere gætter, hvilket kort man har valgt.

  Dixit er utroligt hurtigt at sætte op

  • Hver spiller vælger en farve. De tager en kaninbrik i deres valgte farver og sætter på 0-feltet på pointbrættet. Spillerne tildeles også talbrikkerne i deres farve (som de skal bruge senere, når de skal stemme om, hvilket svar de tror, er det rigtige).
  • Bland bunken med billedkort, og giv seks kort til hver spiller.

  Runderne

  En af spillerne vælger at starte. Hun kigger på sin hånd med kort og finder på et ord eller en sætning, som hun synes, passer til et af kortene. Hun siger den valgte sætning højt, så alle spillerne kan høre det, og lægger det valgte kort ned på bordet med bagsiden opad, så ingen kan se det.

  De andre spillere kigger nu på deres hånd med kort og forsøger at finde et kort fra deres hånd, som de synes, passer til den valgte sætning. De lægger dette kort ned, også med bagsiden opad, ovenpå det kort, som den første spiller lagde på bordet.

  Når alle spillere har gjort dette, blandes de valgte kort og lægges frem, nu med billedsiden opad, så alle spillere kan se dem.

  Alle spillere skal nu prøve at gætte, hvad det rigtige kort var. Ved hjælp af deres talbrikker stemmer de i hemmelighed på det kort, de tror, er det rigtige. Hvis rød spiller for eksempel tror, at det rigtig kort i rækken er kort nummer 1, vælger hun den røde brik med tallet 1 og lægger på bordet med bagsiden opad.

  Når alle spillerne, på nær spilleren som valgt sætningen, har gjort dette, vendes talbrikkerne om, og spillerne får point afhængigt af deres gæt.

  • Hvis alle gætter det rigtige kort, eller ingen gættede rigtigt, så får alle spillere, på nær den som valgte sætningen, to point.
   Derfor er det vigtigt, at man ikke vælger noget, der er for nemt, så alle gætter det, men heller ikke så svært, at ingen kan gætte det.
  • Hvis kun nogle af spillerne gætter det rigtige kort, som passer til sætningen, så får personen, som valgte sætningen, og de, som gættede rigtigt, alle tre point.
  • Derudover får hver spiller et point for hver person, der har stemt på deres kort i stedet for det rigtige kort.
   Så det kan også betale sig at forsøge at vælge et kort, som passer godt til den valgte sætning.

  Herefter slutter runden. Hver spiller får et nyt kort fra bunken, så de igen har seks kort på hånden. En ny runde begynder nu, og det er den næste spillers tur til at vælge et ord eller en sætning.

  Afslutning

  Spillet slutter, når det sidste kort i bunken er trukket.
  Så hvis der ikke er kort nok tilbage, så at alle spiller kan få et nyt kort efter en runde, slutter spillet.

  Vurdering af Dixit

  Lasse Petersen
  Lasse Petersen mener ...

  Dixit er et fantastisk sjovt spil. Det er godt for personer i alle aldre og afskygninger og sætter virkeligt gang i de kreative tanker.

  Spillet kan tage mange forskellige drejninger; for eksempel kan nogle vælge at fokusere på billedernes temaer eller stemning, mens andre måske laver referencer til film eller folkeeventyr.

  Uanset hvad kan alle være med, og det er sjovt hver gang.

  Nomineret til Guldbrikken 2011 i kategorien familiespil


  Kommentarer til Dixit