2 - 2 spillere
20+ min
6+ år
 • abstrakte spil
 • partyspil
 • Terningspil
 • Regler på dansk

  Flapspillet

  Peter Brichs af Peter Brichs d. 26. March 2012

  Rul dine terninger, og lad skæbnen bestemme. Flapspillet er en dansk genudgivelse af det klassiske barspil, Shut The Box.

  Opsætning af Flapspillet

  Tag spillet ud af kassen, og læg alle “flapperne” med tal på ned. Tag terningerne, og giv dem til første spiller. Vælg en spiller, der skal være point-tæller, og giv vedkommende blokken til at holde styr på pointene. Flapspillet spilles over 5 runder.

  Sådan spiller du Flapspillet

  Rul terningerne og kig på værdierne. Du skal nu rejse flapperne op og har tre muligheder:

  1. Læg tallene sammen, og rejs den flap op
  2. Tag de to tal og rejs begge flapper op
  3. Tag ét af de to tal, og rejs kun denne flap op

  Dette fortsætter indtil du har rullet et slag der gør, at du ikke kan rejse en flap
  op. Du får det antal point, som flapperne du ikke har rejst endnu. Det vil sige, at hvis de eneste tal du kan se, er 2 og 6, får du 26 point.

  Vinderen er den, der får færrest point – medmindre det lykkedes dig at rejse alle flapperne op – så snart det lykkedes dig, har du vundet runden med det samme. Så snart alle har spillet en tur, er runden slut.

  Afslutning af Flapspillet

  Man spiller til 5 runder, og vinderen er den, som har præsteret at rejse alle flapperne flest gange. Hvis der er to, der har nået den præstation, er vinderen den, der har færrest point.

  Vurdering af Flapspillet

  Peter Brichs
  Peter Brichs mener ...

  Flapspillet er et simpelt spil, der er let at lære reglerne til, så hele familien kan være med. Det er også et spil, der kan være med til at lære de mindste lidt om sandsynlighedsberegning og simpel matematik.


  Kommentarer til Flapspillet