2 - 7 spillere
30+ min
6+ år
 • abstrakte spil
 • partyspil
 • Behændighed
 • Regler på dansk

  Relateret læsning


  Bamboleo

  Kristian List af Kristian List d. 2. May 2012

  Bamboleo er en slags Klodsmajor på steroider. I Bamboleo gælder det om på skift at fjerne en klods, uden at brættet vælter, og det varierer fra svært til umuligt.

  Sådan sætter du spillet op

  Du bør nok rydde spisebordet og gøre god plads til faldende klodser, eller måske flytte både spil og spillere ned på gulvet. Så kan de mindste nå tværs over brættet, og klodserne flyver ikke så langt væk, når det hele ramler.

  Den sorte pind stilles på bordet/gulvet, og kork-kuglen lægges i fordybningen ovenpå.

  Brættet placerer du nu oven på kuglen, så centreret som muligt. Hold en hånd under, mens du sætter alle klodser, sorte og røde, i tilfældig orden på brættet. De må gerne ligge oven på hinanden. I begyndelsen vipper og tipper brættet helt åndssvagt, men ryk lidt på klodserne og find balancen. De første par gange, du sætter spillet op, er det vanskeligt, men det bliver hurtigt nemmere.

  Sådan spiller du Bamboleo

  Spiller du Ludo, er det træls, når nogen kommer til at skubbe til bordet, og et par af brikkerne vælter. Når du spiller Bamboleo, kan blot et lille nys have katastrofale konsekvenser. Så sid stille.

  Spilleren, hvis hænder ryster mest, begynder. Fjern forsigtigt en klods. Står der to eller flere klodser oven på hinanden, må du gerne fjerne dem på én gang. Det er en god idé at holde en hånd parat til at gribe brættet, hvis det skulle vise sig at være umuligt at fjerne klodsen, uden brættet vælter. Du har ét forsøg, og så går turen videre til næste spiller.

  Får du fat i en klods, lægger du den foran dig. Disse klodser tælles sammen til sidst. Er du derimod i gang med at tage en klods fra brættet, men kan se, at brættet åbenlyst vil vælte, hvis du fortsætter, må du forsigtigt sætte klodsen tilbage. Som straf tager du en af dine tidligere opsamlede klodser og stiller ind ved foden af pinden. Denne klods er nu ude af spillet.

  Pas

  Du kan også vælge at sige ”pas” og lade turen gå videre til næste spiller. I så fald skal du give en af dine tidligere opsamlede klodser til den næste spiller, der med succes samler en klods op.

  Spillet slutter, når brættet vælter, eller en klods falder af, eller hvis alle spillere siger ”pas” lige efter hinanden, eller når alle klodser er fjernet fra brættet.

  Point

  En klods giver ét point. Den, der har flest point, vinder. Fortsæt eventuelt med at spille, til I når 20 point.

  En variant af spillet hedder ”Vild vægt”. Her vejer du klodserne på en almindelig køkkenvægt i stedet for. Den første spiller, der når 200 gram, vinder. Spillere, som vælter brættet, trækker 40 gram fra deres vægt.

  En anden variant hedder ”Synkron-Bamboleo”. Her spiller I i par og fjerner synkront en klods hver.

  Vurdering af Bamboleo

  Kristian List
  Kristian List mener ...

  Det kan være svært at få et ordentligt spil i gang i begyndelsen, men når alle har vænnet sig lidt til teknikken, så går det meget bedre. Din fornemmelse for balance og friktion bliver udfordret, og det er underholdende.

  Hvis du kan lide spil, der i høj grad afhænger af din fingerfærdighed, så er Bamboleo lige sagen.


  Kommentarer til Bamboleo