3 - 16 spillere
45+ min
16+ år
 • partyspil
 • Quiz
 • Regler på dansk

  Relateret læsning


  Det Dårlige Selskab - Udvidelse #1

  Johnn Esbensen af Johnn Esbensen d. 22. December 2016

  To år efter udgivelsen af Det Dårlige Selskab landede den første udvidelse til spillet, under det meget sigende navn “Det Dårlige Selskab – Udvidelse #1”. Trods sit navn er det dog ikke en udvidelse i sin mest gængse forstand. Den kan nemlig spilles uden grundspillet. Den kan selvfølgelig også spilles sammen med grundspillet, hvor den nok er bedst.

  Udvidelsen har undertitlen “ekstra upassende” og det er ingen overdrivelse. Som i grundspillet gælder det om at lave de sjoveste, skøreste, frækkeste – og ja, mest upassende sætninger. Sætningerne opbygges ved hjælp af et fælles pointkort og et (eller flere) individuelle svarkort. Spillerne skiftes til at være dommer og dermed bestemme, hvilken sætning de synes bedst om.

  Sådan starter I Det Dårlige Selskab – Udvidelse #1

  Som i grundspillet består Det Dårlige Selskab – Udvidelse #1 af to bunker kort. Nemlig de orange pointkort og de sorte svarkort. De to bunker kort blandes hver for sig og lægge på bordet.

  Inden I går i gang, skal hver spiller have 13 sorte svarkort. Kortene er hemmelige og må ikke vises til de andre.

  Herefter vælger I den spiller, der skal være dommer i første runde. Rollen som dommer skifter efter hver runde.

  Runder i Det Dårlige Selskab

  Hver runde indledes med, at dommeren trækket et orange pointkort og læser teksten højt. Sætningen mangler et eller flere ord eller sætninger, som oplæses med f.eks. “biiiiip”.

  De øvrige spillere skal nu finde et (eller flere) svarkort blandt de 13 kort på hånden. Kortet skal erstatte det antal “biiiiip” der er på pointkortet. Svarkortet afleveres til dommeren med svarsiden nedad, således at dommeren og de andre spillere ikke kan se, hvem der svarer hvad. Når der skal bruges flere svarkort, lægges de i de små plasticlommer i den rækkefølge, spilleren synes de skal oplæses.

  Når alle spillere har afleveret deres svar, blander dommeren svarkortene. Herefter læser dommeren de enkelte svar op. Det er sjovest hvis dommeren læser pointkortet op sammen med hvert svar, så det danner en hel og forhåbentlig vanvittig sætning.

  Når alle svar er læst op vælger dommeren den sætning han/hun synes var sjovest. Den spiller der lagde vinderkortet får ét point i form af pointkortet.

  Inden næste runde starter, kasseres de brugte svarkort og spillerne trækker nye, således at de igen har 13 kort. Vundne pointkort tæller med i de 13 kort, hvilket betyder, at spillere der har vundet point, får færre svarkort på hånden.

  Den næste spiller tager sin tur som dommer og spillet fortsætter, indtil en spiller har fået et bestemt antal point og dermed vundet spillet.

  Bonuskort

  Udvidelsen indeholder, som i grundspillet, en række bonuskort. Bonuskortene kan genkendes på den blågrønne baggrund. I bunden af kortet vises et ikon der beskriver bonuskortets effekt. Pointkortet fungere ellers som normalt.

  Dommeren forklarer bonuskortets effekt, inden sætningen læses op.

  Vurdering af Det Dårlige Selskab - Udvidelse #1

  Johnn Esbensen
  Johnn Esbensen mener ...

  Hvis man har spillet grundspillet Det Dårlige Selskab mange gange, er udvidelsen et tiltrængt nyt pust. Som navnet antyder, så er der bestemt ikke lagt fingre imellem i teksten på både point- og svarkort. Derfor skal spillet kun hentes frem i det helt rette selskab. Det kan let blive særdeles pinligt, at skulle læse sætninger som “Gynækologen besvimede, da hun fandt kogte røde pølser gemt oppe i patienten” op for sin chef eller sin svigermor.

  De nye point- og svarkort er rigtig godt formuleret og giver mulighed for at lave nogle fantastisk sjove, skæve og lumre sætninger. Udvidelsen vil helt sikkert puste nyt live i grundspillet, men vil også kunne underholde alene.


  Kommentarer til Det Dårlige Selskab - Udvidelse #1