1 - 6 spillere
90+ min
14+ år
 • strategispil
 • temaspil
 • Samarbejde
 • Science fiction
 • Relateret læsning


  Conquest of Planet Earth: Apocalypse Expansion

  Peter Brichs af Peter Brichs d. 2. July 2015

  Som krigen mod menneskeheden raser, kommer flere rumvæsner til for at få en del i kagen. Med nye teknologiske fremskridt virker det som om, slaget er vundet på forhånd; men menneskene får hjælp fra vandet; kystværnet og andre søfarere stiller op i fælles front mod truslen fra det ydre rum.

  I første udvidelse til Conquest of Planet Earth får du mere af alt det, du kender fra grundspillet. Samtidig har du mulighed for nu at spille op til seks spillere.

  Hvad følger med i Conquest of Planet Earth: Apocalypse?

  Først og fremmest er der mere af alt det gode fra grundspillet. Der er to nye sæt rumskibe (i orange og lilla), fire nye racer, du kan spille, samt to nye spilleplader. Samtidig er der nye kort til alle de bunker af kort, der var med i grundspillet – disse kort skal man blot blande ind, så er man klar til at spille.

  Derudover er der kommet nogle helt nye mekanikker til spillet, som vi vil se lidt nærmere på.

  Terror fabrikker

  Rumvæsnerne har i Apocalypse fået muligheden for at bygge fabrikker, der skaber frygt i området; såkaldte terrorfabrikker. På et felt der har 0 i befolkning og som giver nul terror point, kan du bruge tre action point på at bygge en terrorfabrik, der giver et ekstra terror point. Der kan dog kun være en terrorfabrik på hver spilleplade.

  Kystvagten

  Når du trækker en location, der har et lille anker i nederste højre hjørne, skal du trække resistance kort fra det nye Coastal Resistance deck. Disse fungerer på samme måde som i grundspillet, men har simpelthen blot et nyt tema.

  Der er også kommet nogle nye, store resistance brikker med krigsskibe på. Disse skal besejres to gange, før du har endeligt vundet over dem. Efter første kamp du har vundet, vender du brikken om, så den nu har en rød kant, og man på denne måde kan se, at den er såret.

  Vurdering af Conquest of Planet Earth: Apocalypse Expansion

  Peter Brichs
  Peter Brichs mener ...

  Apocalypse-udvidelsen til Conquest of Planet Earth giver dig mere – meget mere – men ikke så meget nyt. Hvis du ikke blev helt fanget af grundspillet, er Apocalypse ikke det, der omvender dig. Men hvis du ligesom mig ikke kunne få nok af Conquest of Planet Earth, er Apocalypse lige det, du har brug for – nemlig mere variation og mange flere kort.


  Kommentarer til Conquest of Planet Earth: Apocalypse Expansion