2 - 4 spillere
20+ min
6+ år
 • børnespil
 • Regler på dansk

  Coco Loco

  Rasmus Skat Andersen af Rasmus Skat Andersen d. 10. September 2014

  Hvem skal herske blandt aberne, når abekongen er fraværende? Det er det spørgsmål, der skal afgøres i Coco Loco.


  I Coco Loco skal der kastes med kokosnødder, eller mere præcis katapulteres med kokosnødder. Ved hjælp af en abekatapult skal du slynge kokosnødder ned i bægerne midt på bordet. Den, der først får samlet seks bægere, vinder.

  Setup

  • Hver spiller får en kasteabe, en spilleplade og otte kokosnødder.
  • Tryllekortene blandes, og hver spiller får to styk.
  • Krusene sættes op. Opsætningen afhænger af antallet af spillere. Se i regelhæftet, hvordan de skal stilles op.

  Runder i Coco Loco

  Yngste spiller begynder. Når en spillers tur er slut, går turen videre til næste spiller i urets retning.

  I

  din tur skal du kaste en kokosnød med din kasteabe. Den skal stå bag den røde linje på spillerens plade og med ryggen til krusene. Læg en kokosnød i dens hænder, pres hænderne ned og slip.

  Hvis din kokosnød lander i et krus (og bliver liggende), må du tage det og stille det på de markerede felter på din spilleplade. De skal gradvis bygge en pyramide (tre i bunden, to i næste lag og en øverst). Du skal stille dem med åbningen opad. Kokosnødden skal blive i kruset. Hvis det er et rødt krus, du ramte, må du skyde igen, ellers går turen videre. Bemærk at hvis din kokosnød ramte et af modstanderens krus, må du tage kruset. Det er altså med andre ord muligt at stjæle krus fra hinanden.

  Ramte du ved siden af, går turen videre.

  Hvis du løber tør for kokosnødder, må du tage en af dem, der ligger på bordet, efter at have ramt ved siden af et krus.

  Tryllekort

  Tryllekort må man bruge når som helst – altså også i andre spilleres ture. Inden man skal skyde, er det en god ide at spørge, om nogen vil bruge tryllekort.

  Der er seks forskellige tryllekort. De fleste gør det sværere for den skydende, men der er også et enkelt, der tillader dig at skyde to gange.

  Sådan slutter Coco Loco

  Spilleren, der først får bygget en pyramide med seks krus, vinder. Hvis alle kokosnødderne er brugt, uden at nogen har fået færdiggjort deres pyramide, tæller alle spillere deres kokosnødder, og den med flest vinder. Har to eller flere spillere lige mange kokosnødder, vinder den af dem, der sad sidst i spillerækkefølgen ved spillets begyndelse.

  Vurdering af Coco Loco

  Rasmus Skat Andersen
  Rasmus Skat Andersen mener ...

  Coco Loco er et behændigheds spil, som ikke mindst vinder på den høje kvalitet, som spillet er lavet i. Kokosnødder hopper og danser, så du tit oplever at se dit skud ramme målet, blot for at hoppe ud igen. Aberne er solidt lavet og fungerer fremragende som små katapulter. Kortene er det svageste led, men det kan klares ved at komme dem i plastic. Kortene er uden tekst, og der er ikke flere, end at børnene hurtigt lærer, hvad de forskellige kort kan.
  Spillet er underholdende, både for små og store, og et trænet barn, der har prøvet spillet før, kan uden problemer konkurrere mod voksne. Hvis man er i festlig lag uden børn, så kan spillet også snildt laves om til et drikkespil.
  Det er dog et af den slags spil, hvor du virkelig skal tage det alvorligt, at det skal holdes væk fra helt små børn. Kokosnødderne er i blød plastik og minder så meget om chokolade, at de nemt bliver slugt. Samtidig hopper kokosnødderne også så meget, at du ofte skal en tur på gulvet for at samle dem op.


  Kommentarer til Coco Loco