3 - 8 spillere
15+ min
8+ år
 • temaspil
 • Terningspil
 • Western
 • Bang! The Dice Game

  af Rasmus Ragnvald d. 16. October 2014

  I Bang! The Dice Game tager I rollerne som sherif, vicesherif, bandit eller renegat (overløber). Sheriffen og vicesherifferne prøver at få ram på banditterne og renegaten, mens banditterne prøver at få gjort kål på sheriffen. Renegatens mål er at ende som sidste mand med sheriffen og i god gammel westernstil afgøre kampen i en mano a mano.

  Sådan starter I Bang! The Dice Game

  Hver spiller modtager følgende:

  • En profession (hemmelig)
  • En karakter
  • Et antal livsmarkører svarende til antallet af ens liv, i form af patroner. Sheriffen modtager to ekstra liv.

  Alle får en hemmelig profession. Professionen afgør, om du er på sheriffens side (enten sheriffen eller vicesheriffen) eller banditternes side (outlaws) eller måske er den berygtede renegat. For hurtig hjælp er sheriffen og vicesherifferne gule, banditterne er grå, og renegaten er rød.

  Herefter får alle en karakter, som giver hver spiller specielle egenskaber, samt angiver hvor mange livspoint, du starter med. Hver egenskab giver spilleren mulighed for at bøje reglerne til dennes fordel.

  Karaktererne er synlige, og den spiller, som sidder med sherifkortet, viser dette, og er startspilleren.

  Spillets forløb

  Sheriffen starter med at tage sin tur. En tur forløber på følgende måde:

  Slå med de fem terninger. Lige som i yatzy har man tre slag til at få det, man gerne vil have. Man må tage terninger fra undervejs, hvis man ikke vil slå dem om.

  Hver terning har seks symboler:

  Når man ruller en pil, tager man med det samme en pil fra bunken. Tager man den sidste pil, tager alle spillere en skade, for hver pil de har. Når dette er sket, forsætter ens tur. Det er lovligt at rulle denne terning om, efter man har taget pilen.

  Dynamit kan ikke rulles om, og når man får tre dynamitter, stopper ens tur, og man modtager en i skade. Man kan dog nå at bruge de to sidste terninger, inden man sender turen videre til næste spiller.

  Du kan skyde en spiller, som er i afstand 1 fra dig. Kun personer tilbage i spillet tæller med, så det er de to spillere, som er lige til højre og venstre for dig.


  Du kan skyde en spiller, som er i afstand 2 fra dig. Kun personer tilbage i spillet tæller med, så det er de to spillere, som er 2 til højre og venstre for dig. Hvis I kun er fire tilbage, vil det være den samme spiller.

  Man kan give hvem man vil et liv. Det er dog ikke muligt at komme over det liv antal, man starter med.  Slår man tre gatling, sender man alle sine indianere tilbage til puljen, og alle andre tager en skade.  Når du har slået dine tre slag, skal du bruge det, du har slået.

  Eksempel på en spillers tur:

  Sheriffen slår terningerne. De viser pil, pil, dynamit, 1, 2. Han tager to pile og beholder 1, 2 og dynamit.  Andet slag er øl og øl, som han vælger at slå om, fordi han ikke vil bruge dem, da han ikke har taget skade.  Tredje slag er gatling og øl. Da han ikke har taget skade og ikke ved hvem der er med ham, vælger han ikke at bruge øllen. Dynamitten og gatlingen kan ikke bruges. Han skyder derefter Peter som sidder lige til venstre for ham, og Bo, som sidder to pladser til højre for ham. Derefter giver kan terningerne til næste spiller.

  Sådan afsluttes Bang! The Dice Game

  Når man mister sit sidste liv, er man ude af spillet og viser hvilken fraktion, man tilhører.

  De forskellige fraktioner har forskellige mål:

  Sheriffen: Slå alle banditter og renegaten ihjel for at vinde.
  Vicesherifferne: Skal beskytte sheriffen, og deler dermed sheriffens mål.
  Bandit: Skal slå sheriffen ihjel for at vinde.
  Renegaten: Skal ende mand mod mand med sheriffen og slå denne ihjel.

  Så snart et hold har opfyldt sit mål, slutter spillet og det hold vinder. Hvis renegaten ender alene mod sheriffen og dræber sheriffen så er det kun renegaten, der vinder.

  Vurdering af Bang! The Dice Game

  Rasmus Ragnvald mener ...

  Bang! The Dice Game er at simpelt spil med simple regler, og alle kan være med. Effekten med ikke at kende andre end sheriffens rolle og alle andres skjulte roller, fungerer de første par runder, og derefter er der åben ildkamp mellem de to grupper, med renegaten som ham der prøver at opretholde balancen.

  Spillet fungerer bedst, hvis man er seks-otte spillere.

  Bang! The Dice Game er en rigtig god erstatning for det gamle spil, Bang!. Du skal stadig udlede hvem, der er hvem, men du kan spille spillet på 15 minutter og ikke 60 minutter, selv om I spiller otte spillere.
  Spillet er så hurtigt, at selv om man dør som den første gør det ikke det store. Du kan være med i næste spil om 10 minutter og du kan heppe på at din fraktion vil vinde.
  Hvert spil vil være forskelligt, da folk får nye roller og professioner hver gang.


  Kommentarer til Bang! The Dice Game