2 - 6 spillere
45+ min
10+ år
 • temaspil
 • Kortspil
 • Samarbejde
 • Unlock!

  Pernille Brix Madsen af Pernille Brix Madsen d. 21. June 2018

  Synes du heller ikke, at der findes noget bedre at lave på en fredag aften end at være låst inde i et lille rum af en gal videnskabsmand sammen med dine venner og sammen kæmpe for jeres overlevelse? Så er Unlock! måske noget for dig.

  SPOILERFRI gennemgang.

  Billeder og eksempler i denne gennemgang af spillet er fra en demoudgave af spillet, så du kan roligt læse videre uden frygt for, at spillet ødelægges for dig.

  Unlock! er et samarbejdsspil, der er inspireret af de populære Escape rooms. Spillerne skal arbejde sammen ved at kombinere kort for at løse gåder, så de til sidst kan slippe fri. For at kunne spille Unlock! skal man downloade en app, der bruges til tidtagning og til at tjekke koder, man finder undervejs i spillet, samt give en ledetråd, hvis man sidder fast i spillet.

  Men hvad går det ud på?

  Reglerne i Unlock! er meget simple:

  • Hvis du kan se et tal på et oversigtskort, må du tage kortet og kigge på det. Det gælder om at se nøje efter, for de kan være godt gemt.
  • Kort med forskellige puslespilsbrikker i hjørnerne kan kombineres. Læg tallene (f.eks. Blå 22 + rød 63) fra kortene sammen, og tag kortet med resultatet. Nogle af kortene kræver, at man løser en gåde for at finde frem til tallet på kortet.
  • Undervejs vil der også være andre gåder, der skal løses. De kan for eksempel give jer en kode, der skal tastes ind i app’en.

  Der er forskellige scenarier i Unlock!, men det gennemgående er, at I fanget og i fællesskab skal forsøge at undslippe. Designet og fortællingerne i scenarierne er meget forskellige fra hinanden, men fælles for dem er, at I skal undslippe så hurtigt som muligt ved at finde frem til det kort i stakken, der lader jer slippe væk.

  I starter spillet med at læse en introtekst højt, der beskriver jeres situation, og hvordan I er havnet i den. Her efter startes tiden i appen, og I skal vende det kort, I får besked på i teksten. Kortet er som regel et oversigtskort over et rum eller et andet sted, I befinder jer. Hvis I kan se nogle tal på kortet, må I finde kortene i stakken og vende dem.

  På kortet her ses flere tal. Alle kortene med disse tal bagpå må spillerne finde og kigge på.

  Det gælder nu om at kigge på de kort i har til rådighed og sammen prøve at finde noget, der passer sammen. En nøgle i en lås, et stearinlys og en isklump, der skal smeltes, en saks og en snor foreksempel

  Forskellige scenarier

  Den første Unlock!-udgivelse, som hedder Escape adventures, indeholder tre kortstakke, der hver er et escape-scenarie, I skal undslippe fra.

  1. The Formula, hvor I er er fanget på et laboratorium og skal løse gåderne, så I kan slippe ud, inden der er gået en time.
  2. Squeek & Sausage, som er lavet i fed tegneseriestil, hvor Professor Noside skal stoppes.
  3. The Island of Doctor Goorse, hvor I er strandet på en øde ø, som I skal udforske. Specielt ved denne er, at holdet deles i to og ikke må snakkes sammen, før man har fundet nogle ting i spillet, der gør det muligt at kommunikere med hinanden.

  App’en

  Unlock!-appen er nødvendig for at kunne spille spillet. App’en kan hentes ned til iPhone eller iPad fra app store eller til andre enheder fra Google play store. Når man har hentet appen, er det ikke nødvendigt at være forbundet til internettet. Med appen holder I styr på tiden og kan indtaste koder, I regner jer frem til undervejs i spillet.

  Vurdering af Unlock!

  Pernille Brix Madsen
  Pernille Brix Madsen mener ...

  Jeg er faldet pladask for Escape room-genren, og Unlock! er helt i top. Der er en fantastisk hektisk stemning rundt om bordet, når man spiller, og det er meget imponerende, at der kan være så meget spil i en kortstak og en app. Unlock! er en oplevelse, man ikke skal snyde sig selv for. Det eneste, der ærgrer mig ved Unlock!, er, at det man kun kan spille det én gang. På den anden side betyder det blot, at spillet får lov til at ligge på hylden og bliver åbnet i det rette selskab og ved den rette lejlighed, og at spillet kan gives videre til andre, når man selv har spillet det.


  Kommentarer til Unlock!