Gaveguide 2014 - Børnespil

Peter Brichs af Peter Brichs d. 23. november 2014

Det kan virkelig være svært at finde en god gave til børnene. Næsten alle børn elsker brætspil, og derfor har Papskubber taget et kig på fem gode børnespil, der kan spilles af børn fra 5-10 år, uden voksnes deltagen.

I vores gaveguide til børnespil har vi kigget på

Coco Loco!

Når Abekongen er væk, hvem skal så være den voksne, og tage alle beslutningerne? Det kan kun afgøres på éen måde… ved at kaste med kokosnødder!

Coco Loco (også kendt som Coconuts) er et behændighedsspil, hvor du placerer en kokosnød i hænderne på en abe, og bruger aben til at kaste kokosnøden baglæns over hovedet, så den rammer ned i en kop. Men har du ikke heldet med dig, kan du heldigvis trylle på de andres ture, for at gøre livet svært for dem, også…

Coco Loco er et hurtigt, sjovt spil, med virkelig flotte plastikaber, og dejlige illustrationer i spillet. Det er hurtigt, men samtidig sjovt nok til, at børn vil spille det igen og igen.

Der skal lige være en voksen, der forklarer trylllekortene de første par gange, men så kan 2-4 seks-årige spillere sagtens spillet Coco Loco alene.

Pris: Ca. 250,000 kr.

Roskis

Hvem går ud med skrald? “Det er i hvert fald ikke mig…”. Den tanke har hele familien…men nogen skal jo gøre det!

Roskis (som betyder ‘skraldespand’ på finsk) er endnu et behændighedsspil – man skal komme skraldeformede brikker i en pap-skraldespand, uden at noget falder udover kanten. Det starter nemt, men bliver lynhurtigt svært.

Behændighedsspil er rigtig gode til at styrke barnets motorik, og Roskis har et ekstra lag af strategi indbygget. Roskis er en rigtig god erstatning for klasikkeren Klodsmajor.

Spillet er så fint, at det er kommet på gaveguiden for andet år i træk. Roskis er udgivet med danske regler, men indeholder slet ingen tekst i selve spillet, og kan derfor spilles af børn ned til 6 år.

Pris: Ca. 250,00 kr.

The Magic Tower

I The Magic Tower (Der verzauberte Turm på tysk), er det op til heltemodige Robin at befri prinsessen…

Når prinsessen er spærret inde i tårnet, og kun troldmanden ved, hvor nøglen er, er det op til de heltemodige riddere, at befri prinsessen. Men kan de finde nøglen, inden troldmanden når frem til gemmestedet?

Undervejs i spillet, skal Robin, den heltemodige ridder, finde nøglen og bevæge sig over til tårnet for at få prinsessen med hjem. Men tårnet er udstyret med seks nøglehuller. Hvilket er det rigtige?

The Magic Tower er udgivet med danske regler, og indeholder slet ingen tekst i spillet. De fem-årige vil kunne deltage, og spillet kan klare to til fire spillere. The Magic Tower har vundet den tyske pris “Kinderspiel des Jahres”, som er det absolutte garantistempel, for et fantastisk børnespil.

Pris: Ca. 250,00 kr.

Settlers of Catan Junior

I børneudgaven af det klassiske Settlers, er spillerne pirater, der skal sejle i øhavet, for at bygge syv pirathuler

For mange brætspillere, var det voksenudgaven af Settlers fra Catan, der introducerede dem for de mange brætspil derude. Nu er der også en version, som er velegnet til børn

Settlers of Catan Junior er en let version af det klassiske Settlers of Catan. Der er ingen handel mellem spillerne, og tilfældighed afgør i høj grad udfaldet af spillet. Spillepladen og brikkerne er flot og farverigt udført, og spiltiden er kort

Settlers of Catan: Junior er et skæppeskønt spil udgivet på dansk, og er perfekt for de mindste. To til fire spillere fra fem år og opefter kan deltage.

Pris: Ca. 250,00 kr.

Croassimo

Frøerne i mosen holder kapløb. Nu skal de én gang for alle se, hvem der kan komme hurtigst rundt om søen…

I Croassimo kæmper mosens frøer om at komme hurtigst rundt om søen, samtidig med at de fanger så mange myg som muligt. En springfrø bestemmer, hvor langt du rykker og om du lander på en af de eftertragtede åkandeblomster, som i sidste ende sikrer dig sejren.

Croassimo er et skønt børnespil, der hurtigt lærer børnene at spille selv. Brikker, spilleplade og måden, man spiller på, går op i en højere enhed, og man bliver lynhurtigt fanget i fortællingen om frøernes ræs rundt om mosen.

Croassimo vandt Guldbrikken for Årets Børnespil, og er udgivet med danske regler. Croassimo kan spilles af to til fire børn fra fem år og opefter.

Pris: Ca. 150,00 kr.