2 - 4 spillere
30+ min
8+ år
 • familiespil
 • Copenhagen

  af Rasmus Ragnvald d. 29. June 2019

  I Copenhagen bygger man bygninger langs kajen i Nyhavn. Det gælder om at få bygget den største og bedste bygning. I spillet kan du bygge facadedele i fem farver, og disse farver har forskellige former, alt efter om de er to, tre, fire eller fem felter store. Ens opgave er at få samlet byggekort i den farve, man har brug for og få bygget den facade, som giver flest point.

  Opsætning

  Hver spiller modtager en facadeplade i sin spillerfarve og en bonusbrik, som gør, at man må tage to kort, som ikke ligger ved siden af hinanden. Startspilleren findes og byggekort tildeles, efter hvor man er i turrækkefølgen. Til sidst lægges syv byggekort op.

  Spillets forløb

  I en spillers tur må man gøre en af to ting.

  • Trække kort: Tag to kort som ligger ved siden af hinanden. Man må maksimum have syv kort på hånden.
  • Bygge: Ved at betale samme antal kort i den farve, som den byggebrik man vil bruge, kan man lægge den til sit hus. Bygger man op af en brik i samme farve, bliver brikken et kort bililgere. Man kan altså for eksempel vælge en fire-brik, selv om man kun har tre kort. Alle bygningsbrikker skal hvile på en anden brik eller stå på nederste linje.

  Dækker den brik, du lige har spillet, et skjold, får du en bonus. Det samme gør sig gældende, hvis du fylder en række ud, der har et skjold ved siden af. Bonuser kan være følgende:

  • Få en ekstra bonusbrik som giver mulighed for en bonushandling.
  • Få vendt alle spillerens brugte bonusbrikker, så de kan bruges igen.
  • Få et 1-felts-vindue som skal placeres med det samme.

  Når man har bygget en hel række, får man et point eller, hvis der er vinduer på alle felter, to point. Får du bygget en søjle fra bund til top får du to point eller, hvis der er vinduer på alle felter, fire point.

  Afslutning

  Når en spiller får 12 point eller slutkortet trækkes. Spilleren med flest point vinder for at have bygget det pæneste hus.

  Vurdering af Copenhagen

  Rasmus Ragnvald mener ...

  Copenhagen er et fint spil i samme stil som Ticket to Ride. Det er let at forklare, og reglerne er få og enkle. Det gør dette spil godt at tage frem, når man har venner på besøg, som ikke er garvede brætspillere, eller når man bare skal have et hyggeligt, hurtigt spil uden alt for mange regler. Klart et spil jeg kommer til at spille igen og igen.


  Kommentarer til Copenhagen