2 - 8 spillere
5+ min
15+ år
 • familiespil
 • Quiz
 • Regler på dansk

  Bezzerwizzer Mini

  Bo Jørgensen af Bo Jørgensen d. 8. February 2012

  Det klassiske Bezzerwizzer er kommet i en kompakt rejseudgave kaldet Bezzerwizzer Mini. Spillet tager det kendte trivia-koncept og koger det ned til en alle mod alle dyst på paratviden.

  Sådan starter du Bezzerwizzer Mini

  Spillerne tager en blok papir til at notere deres svar på. Der skal vælges en oplæser, og i modsætning til andre quiz-spil, kan oplæseren selv være med. Oplæseren trækker et spørgsmålskort fra æsken. Hvert kort har en kategori, og man kommer langt omkring. Eksempler på kategorier er “Sportsskandaler”, “Fantasidyr” og “Sig landets hovedstad”.

  Sådan spilles spillet

  Oplæseren læser spørgsmålene A, B, C og D højt fra kortet et af gangen, mens spillerne skriver deres svar på papiret. Du siger altså ikke noget højt endnu, men holder det hemmeligt, så din nysgerrige sidemand ikke lurer hvad du har svaret.

  Når alle fire spørgsmål er besvaret, skal du satse fra et til fire point på hver af dine svar. Tallene noteres på blokken. Hvert tal må kun bruges en gang og repræsenterer hvor sikker du er på svaret. Satsningen svarer til, hvor mange point svaret er værd, hvis det viser sig at være rigtigt.

  Hvis du er den eneste, der har svaret rigtigt på et givent spørgsmål, får du dobbelt point for det – så du kan overveje om et spørgsmål ligger bedre til de øvrige spillere, end andre.

  Vinderen af Bezzerwizzer Mini

  Hvert kort har en kategori, og spillet slutter når man har været fire kort igennem. Forkerte svar giver nul point, men rigtige svar giver det antal point, som man har satset. Hver spiller tæller sine point sammen for de 16 spørgsmål, og vinderen er den, som har fået flest point.

  Evaluering

  Spillet bibeholder mange af de mekanismer, der gør Bezzerwizzer Mini til det, det er, uden bare at være en fotokopi af Bezzerwizzer Original .


  Kommentarer til Bezzerwizzer Mini