Gaveguide 2013 - Familiespil

Peter Brichs af Peter Brichs d. 27. november 2013

“Julen har bragt velsignet pap”. Sådan kunne man håbe julemorgen kunne starte, hvis man er en rigtig Papskubber. Men hvad skal man give sine brætspillende venner, der har familie? Redaktionen har fundet fem gode familiespil til vores gaveguide 2013.

I vores gaveguide til familiespil har vi skrevet om

Dread Curse

Hvilken pirat stikker af med den største andel af skatten?

I Dread Curse er I en flok pirater, der er i færd med at dele rovet. I hver runde vælges der roller, der har forskellige egenskaber. På skift trækker I guldmønter fra en sort pose, men pas på! Blandt guldet gemmer der sig også et sort mærke, og har du det, kan du ikke vinde.

Dread Curse er et hurtigt og underholdende spil. Det handler i høj grad om at fuppe og bluffe hinanden, og så stikke af på det helt rigtige tidspunkt. Der er rig mulighed for at ødelægge tingene for hinanden, så spillet er garant for højt humør og for at nogen på et eller andet tidspunkt bander som en ægte pirat.

Teksten på kortene er udelukkende på engelsk, så en alder på 12 år og opefter er tilrådeligt. Spillet er enkelt både at lære og spille, og kan spilles af 3-8 spillere.

Pris: ca. 239 kr.

Rampage

Store monstre vil have mad. Og hvilken mad vil de have? Mennesker!

I Rampage er alle et monster, der vil spise så mange lækre meeple-folk, som overhovedet muligt. Det gør du ved at puste og pruste bygninger omkuld, og ved at hoppe på bygningerne, så de går i stykker.

Rampage er et fantastisk morsomt spil, der henleder tanken på Godzilla-filmene eller den gamle danske Reptilicus. Det er i høj grad et humorstisk og lettilgængeligt spil, hvor spillebrikker flyver rundt om ørene på monstrene.

Teksten på kortene er på engelsk, tysk og fransk – men der er kun tre kort, en spiller skal tage hensyn til på et givent tidspunkt, så hvis blot en af deltagerne kan et af de sprog, er alting godt. Spillet kan i det tilfælde spilles 2-4 af familiens medlemmer fra 8 år og opefter.

Pris: ca. 450 kr.

The Resistance: Avalon

Hvem er loyal overfor Kong Arthur? Og hvem er en lussel forræder?

I The Resistance: Avalon er I alle riddere om det runde bord, der skal ud og finde den hellige gral. Desværre er en eller flere af jer en ussel forrædder, der arbejder for den fæle Morgana. Heldigvis ved Merlin hvem der er hvem…men hvis Merlin afslører sig selv, vil han være sårbar, så ridderne alligevel taber kapløbet om gralen.

The Resistance: Avalon er en ny udgave af spillet ‘The Resistance’ fra 2009, men kræver absolut intet kendskab til den tidligere udgave. Spillet er fyldt med masser af deduktion, når spillerne prøver at regne ud hvem de kan stole på, og hvem de ikke kan.

Spillet findes kun på engelsk, men indeholder ingen tekst udover reglerne. Vi anbefaler, at spillet spilles af folk fra 11 år og opefter. Spillet kan klare 5-10 spillere.

Pris: ca. 189 kr.

King of Tokyo: Halloween

Det er halloween, og selvom man er et stort monster, der gerne vil smadre Tokyo, kan man godt have det sjovt alligevel

Flere monstre, kostumer til dem, og helt nye terninger i fine halloween-farver! Dette er indholdet i udvidelsen til King of Tokyo, guldbrikvinderen fra 2013, der altså bringer mere af alt det gode

Udvidelsen kræver grundspillet, og er ikke udkommet på dansk – så du skal have den engelske udgave. Vi anbefaler derfor at spillet bliver spillet med børn fra 10 år og opefter. Spillet kan spilles af 2-6 spillere.

Pris: ca. 150 kr.

Ticket to Ride: Nederland

I tulipanens land er der også togruter, der skal bygges. Nederland er den nyeste udvidelse til det klassiske Ticket to Ride

I dette kort til Ticket to Ride skal du, foruden at betale kort for at bygge ruterne, også betale ekstra for at bygge broer. Hvis ikke du har råd, må du tage et lån, som i sidste ende koster dig point.

Nederlands er den fjerde af de såkaldte ‘Map Packs’, der hver især indeholder et nyt kort at prøve kræfter med. Hvis du har spillet dine gamle kort flere gange, end du kan huske – eller bare trænger til noget variation – så er Nederlands-kortet helt klart noget for dig.

Ticket to Ride: Nederland er en udvidelse, der kan spilles sammen med både Ticket to Ride eller Ticket to Ride: Europe. Spillet kan klare 2-5 spillere fra 8 år og opefter.

Pris: Ca. 280 kr.

Skriv din kommentar